Jahodový sorbet s kiwi – Okúzlite každého elegantným letným dezertom!
jahodový sorbet s kiwi – okúzlite každého elegantným letným dezertom!

Jahodový sorbet s kiwi – Okúzlite každého elegantným letným dezertom!



Keď je to naozaj tak, potom konečne je tu pravé, teplé leto – už ste ho aj vy veľmi čakali, však?

Keď máte radi jahody, potom ste si už určite nazbierali alebo kúpili pravé slovenské jahody a robíte z nich rôzne lahôdky.

Využite ešte posledné kúsky, a keď si chcete vychutnať ozajstné letné večeri, tak vyčarujte teraz z jahôd niečo iné, niečo, od čoho ostatní zataja dych!

Mám jeden výnimočný recept na jahodový sorbet, ktorý vždy poskytuje zaručený úspech – keď zaujíma aj vás, čítajte ďalej!

Čo je to sorbet?

Sorbet je skutočne jedinečný dezert, prvé zmienky o ňom pochádzajú z obdobia Turkov. Sorbet (vyslovujte: sorbé) sa vyznačuje tým, že jeho základom je ovocie, čiže dostanete zdravú, zmrzline podobnú, ľadovú sladkosť.

Rozdiel je v tom, že väčšinou má vodový, nie mliečny základ. Kedysi ho konzumovali aj ako nápoj, dnes sa však už rozšíril ako dezert, ktorý sa konzumuje lyžičkou.

Prečo je dobré, keď si ho urobíte?

  • Lebo je rýchly
  • Lebo ho môžete urobiť aj vopred, preto stačí, keď ho svojim hosťom vyberiete z chladničky
  • Lebo je v plnej miere prírodný a zdravý
  • Lebo má veľmi nízky obsah tuku a kalórií
  • Lebo je veľmi chutný!

Čo budete potrebovať k tejto chutnej, ľadovej lahôdke?

  • 3 šálky jahôd z mrazničky – nech tú čerstvé a tohtoročné, ale
  • k sorbetu je potrebné, aby bolo ovocie ľadovo vychladené
  • 3 ošúpané, na drobno nakrájané kiwi
  • 2-3 polievkové lyžice kokosového mlieka
  • med, keď ho chcete osladiť

Ako si pripravte chutný a jedinečný jahodový sorbet s kiwi?

Najprv rozmixujte ľadové jahody a kiwi, kým nedostanete hustú hmotu. Potom pridajte jednu lyžičku kokosového mlieka a znova dobre premiešajte. Miešajte ďalej, kým nebude mať ovocie konzistenciu pyré a prilejte zvyšok mlieka. Keď ste to robili dobre, potom dostanete hladkú, jednoliatu a chutnú hmotu. Ochutnajte, keď ho chcete mať sladší, pridajte podľa chuti aj trocha medu.

Podávajte kým sa nezačne topiť – sorbet je najlepší, keď je ešte ľadový.

Vyskúšali ste ho? Ako vám chutil?



Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac