Keď je to naozaj tak, potom konečne je tu pravé, teplé leto – už ste ho aj vy veľmi čakali, však?
Keď máte radi jahody, potom ste si už určite nazbierali alebo kúpili pravé slovenské jahody a robíte z nich rôzne lahôdky.
Využite ešte posledné kúsky, a keď si chcete vychutnať ozajstné letné večeri, tak vyčarujte teraz z jahôd niečo iné, niečo, od čoho ostatní zataja dych!
Mám jeden výnimočný recept na jahodový sorbet, ktorý vždy poskytuje zaručený úspech – keď zaujíma aj vás, čítajte ďalej!
Čo je to sorbet?
Sorbet je skutočne jedinečný dezert, prvé zmienky o ňom pochádzajú z obdobia Turkov. Sorbet (vyslovujte: sorbé) sa vyznačuje tým, že jeho základom je ovocie, čiže dostanete zdravú, zmrzline podobnú, ľadovú sladkosť.
Rozdiel je v tom, že väčšinou má vodový, nie mliečny základ. Kedysi ho konzumovali aj ako nápoj, dnes sa však už rozšíril ako dezert, ktorý sa konzumuje lyžičkou.
Prečo je dobré, keď si ho urobíte?
- Lebo je rýchly
- Lebo ho môžete urobiť aj vopred, preto stačí, keď ho svojim hosťom vyberiete z chladničky
- Lebo je v plnej miere prírodný a zdravý
- Lebo má veľmi nízky obsah tuku a kalórií
- Lebo je veľmi chutný!
Čo budete potrebovať k tejto chutnej, ľadovej lahôdke?
- 3 šálky jahôd z mrazničky – nech tú čerstvé a tohtoročné, ale
- k sorbetu je potrebné, aby bolo ovocie ľadovo vychladené
- 3 ošúpané, na drobno nakrájané kiwi
- 2-3 polievkové lyžice kokosového mlieka
- med, keď ho chcete osladiť
Ako si pripravte chutný a jedinečný jahodový sorbet s kiwi?
Najprv rozmixujte ľadové jahody a kiwi, kým nedostanete hustú hmotu. Potom pridajte jednu lyžičku kokosového mlieka a znova dobre premiešajte. Miešajte ďalej, kým nebude mať ovocie konzistenciu pyré a prilejte zvyšok mlieka. Keď ste to robili dobre, potom dostanete hladkú, jednoliatu a chutnú hmotu. Ochutnajte, keď ho chcete mať sladší, pridajte podľa chuti aj trocha medu.
Podávajte kým sa nezačne topiť – sorbet je najlepší, keď je ešte ľadový.
Pripomienky
Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!