3 +1 bizarných skrášľujúcich metód z minulosti
3 +1 bizarných skrášľujúcich metód z minulosti

3 +1 bizarných skrášľujúcich metód z minulosti



Ženy aj v minulosti urobili všetko pre to, aby boli krásne a neodrádzali ich ani praktiky, ktoré sa zdajú byť absurdné. Tu je niekoľko zvláštnych, nebezpečných, bizarných tipov pre krásu, na ktoré toho času prisahali, že naozaj fungujú!

Bielenie tváre, olovom

Dnes sa to už môže zdať byť prekvapujúce, ale v minulosti sa pohľad na slnkom sfarbenú pokožku nespájal so zdravím a krásou, ale s nižším sociálnym statusom. Preto sa ženy, pokiaľ len mohli, snažili vyčarovať si čo najbelšiu pleť. V diktovaní tohto trendu boli na prvom mieste panovníci, napríklad anglická kráľovná Alžbeta I., ktorá ďakovala za svoju porcelánovo bielu pleť „podkladovej báze“ zmiešanej z octu a olova. V tom čase ešte nevedeli, že olovo je smrtiacim jedom, preto sa majetnejší smelo natierali touto zmesou, aby ich pokožka vyzerala snehobielo a bezchybne. Fanúšikovia tohto skrášľovacieho trendu sa potom stali obeťami mnohých nevoľností, ktoré boli sprievodným javom pomalej otravy.

Pokiaľ aj vás lákajú snehobiele krémy a masky, ale odmietate chemikálie, potom musíte vyskúšať Manna Čistiace mydlo s gáfrom na tvár a snehobiele COCO mydlo s morskou soľou. Sú rovnako dokonalé na tvár aj telo a vašu pokožku obdarujú najlahodnejšími prírodnými výťažkami.

Dažďová voda na umývanie vlasov

Tento zvyk tu ostal tiež zo stredoveku. Používali ho na mnohých miestach až do polovice dvadsiateho storočia: umývanie vlasov dažďovou vodou. Dažďovú vodu považovali za najčistejšiu a najprirodzenejšiu, ktorá vlasom vyslovene prospieva, urobí ich lesklými a mäkkými. Ani nehovoriac o tom, že takto mohli umývanie vlasov, čo si vyžaduje veľa vody, urobiť lacným riešením, nemuseli míňať vodu, ktorá bola určená na varenie. Otázkou bolo už len to, ako by mohli najúčinnejšie pozbierať jemnú, čistú dažďovú vodu bohatú na minerálne látky. Väčšinou na dvore postavili veľkú drevenú kaďu, do ktorej sa voda postupne nazbierala. Po veľkej búrke potom touto vodou oplachovali svoje mydlom natreté vlasy. Ženy boli toho času ochotné prisahať, že vlasy umyté dažďovou vodou budú lesklé a pevné.

Samozrejme, dnes by sme už nemali odvahu tvrdiť, že kvapalina pochádzajúca z oblakov je úplne čistá a bez chemikálií, prírodné riešenia však máme, našťastie, naďalej k dispozícii. Manna mydlo pre zdravé vlasy poskytuje vašej korune krásy skutočné rozmaznávanie, ale keď máte radšej tekutú verziu, vyskúšajte Manna šampóny a balzamy na vlasy vyvinuté na normálne a suché, a tiež na mastné vlasy a vlasy s lupinami! Vlasy nevysušujú a poskytujú pocit hydratácie!

Ortuť proti vyrážkam

Na odstránenie nepekných vyrážok sa už za posledné storočia vyskúšali rôzne praktiky, pretože tento nepríjemný príznak na pokožke nie je moderným javom posledných rokov. Žiaľ, medzi pokusmi o „riešenie” bola aj silne jedovatá ortuť, ktorú nič netušiacim pacientom odporúčali na liečbu pleti s akné a vyrážkami. V tom čase ešte nič nevedeli o zdraviu škodlivých vlastnostiach ortuti, preto tento ťažký kov nanášali priamo na pleť bez akejkoľvek kontroly. Výsledok liečby bol často smrteľný. Odvtedy už vieme, že liečba mastnej pleti s vyrážkami začína čistením a je dobré používať najšetrnejšie, 100% prírodné zložky. Manna Eben čistiace mydlo na tvár s aktívnym uhlím obsahuje aktívne uhlie, vďaka ktorému poskytuje mastnej a zmiešanej pleti na zachovanie rovnováhy pokožky reálnu pomoc. Pokiaľ vás trápia vyrážky, potom odporúčam aj čajovníkový esenciálny olej, ktorý má prirodzený dezinfekčný účinok a nájdete ho vo viacerých Mannách.

Parochňa s ryžovým práškom

Elita na barokových francúzskych nádvoriach, muži aj ženy takmer bez výnimky, nosili parochne, ale tento ideál krásy bol rozšírený aj na iných európskych nádvoriach. Nasadenie parochne potretej voskom, ryžovým práškom a iným lepiacim materiálom trvalo dlhé hodiny, preto si ju mnohí jednoducho ani nedávali dole, nosili ju týždne, mesiace. Kvôli zlým hygienickým podmienkam doby sa stali parochne kolískou pre baktérie a parazity, preto spôsobovali silné svrbenie a nepríjemné príznaky. Bolo treba zakryť aj nepríjemné pachy, preto sa vo Francúzsku zrodila éra parfumov predávaných vo fľaštičkách, ktorými si parochne pravidelne nastriekali.

Pokiaľ chcete mať aj vy voňavú korunu krásy, ale v plnej miere prírodným a zdravým spôsobom, potom vám odporúčam, aby ste používali Manna kvetinové vody, ktoré môžete pokojne použiť na suché aj mokré vlasy, alebo nimi môžete nahradiť aj svoj syntetický parfum. Čisté a prírodné riešenie, ktoré vás svojou vôňou očarí.

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac