Ošetrené, nádherné pery v 4 krokoch
ošetrené, nádherné pery v 4 krokoch

Ošetrené, nádherné pery v 4 krokoch



Ako môžete urobiť svoje pery ešte krajšími aj v zime?

Často zabúdame na to, že naše pery je potrebné ošetrovať rovnako ako aj svoju pleť, nie je dobré počkať, kým sa naše pery napnú, olupujú, alebo popraskajú. Navyše, keď sa počasie obráti na chladnejšie, pery vyschnú skôr aj u tých, ktorí pijú dostatočné množstvo tekutín a počas roka nemajú takmer žiadny problém so stavom svojich pier.

U mnohých patrí používanie rúžu do bežnej rutiny, je časťou predpísaného kódexu na pracovisku, aby sa dámy prezentovali v takzvanom „úplnom make-upe”. Keďže väčšina rúžov vysušuje, je dôležité, aby sme regeneráciu svojich pier podporili pár prírodnými trikmi.

Ale od čoho sú pery suché?

Od dehydratácie, chladného počasia, suchého vzduchu priestorov, v ktorých sa zdržiavame, od nedostatku potrebných vitamínov. Vyschnutie, strata pevnosti a krásy tejto citlivej partie môže mať množstvo príčin.

Nižšie pre vás zhrniem, čo môžete urobiť pre to, aby ste mali pery vždy zdravé a ošetrené.

Ošetrenie v 4 krokoch

Aj v prípade pier závisí úspech od klasických základných krokov. Pokožka je ten orgán, ktorý veľmi rýchlo poskytne odpoveď a signál o stave tela, o procesoch, ktoré v nás prebiehajú. Keď si tieto signály všimneme, môžeme si vykúzliť harmonický, pekný a zdravý vzhľad. Stav pier môžeme štyrmi jednoduchými, rutinnými krokmi viditeľne zmeniť.

Obnovenie – odstrániť odumretú, zbytočnú vrstvu

Odumreté, vysušené drobné kúsky pokožky na povrchu pier musíme šetrne odstrániť. Úplne stačí, keď si týždenne raz urobíme peeling pomocou štetín zubnej kefky, čiže si pery premasírujeme. Po tomto úkone bude ich povrch omnoho hodvábnejší, jemnejší, všimneme si, že sa objaví svieža, živšia vrstva, na ktorej sa ľahšie rozplynie aj prípravok na ošetrenie pier. Táto technika môže byť ešte účinnejšia, keď si urobíte domáci peeling na pery, napríklad zo zmesi kombináciou soli/cukru a olivového oleja. Dôležité je, aby ste aplikovali zmes bez chemikálií, a aby táto mala aj zrnkovú zložku, lebo práve tá pomôže odstrániť nežiaduce odumreté bunky. Majte na pamäti, že takto očistený povrch je ešte intenzívnejšie vystavený chemickým a iným vonkajším vplyvom, preto toto je ten moment, kedy určite musí nasledovať ošetrenie.

Ošetrenie – poskytnúť ochranu

Pery si môžeme ošetrujúcimi prípravkami vyvinutými na túto oblasť natrieť denne aj viackrát. Dobré je vybrať si taký prípravok, ktorý neobsahuje syntetické látky, lebo tieto chemikálie z dlhodobého hľadiska nepomáhajú udržať rovnováhu tela a pokožky. Prírodnými prípravkami na ošetrovanie pier to môžete prehnať menej pravdepodobne, pretože ich účinok je citeľný dlhšie. V závislosti od potreby môžete svoj obľúbený prípravok na ošetrovanie pier používať aj denne viackrát.

Mastenie – v prípade, keď je nevyhnutné používať rúž

Keď musíte používať rúž, používajte jeho prírodnú verziu – predpisy sem alebo tam, slobodne si môžete zvoliť taký rúž, ktorý neobsahuje chemikálie, alebo taký, ktorý je mastnejší, ošetrujúci. Pod rúž môžete naniesť aj mastnejšiu, ošetrujúcu vrstvu. Nezabúdajte, že toto je minimum, čo môžete urobiť pre to, aby ste si pery chránili.

Masky – keď je situácia veľmi zlá

Môže sa stať, že sa vaše pery dostanú do veľmi zlého stavu, a budete potrebovať výdatný zábal na pery. Čo môžete urobiť? Natrite si na pery med a nechajte ho pôsobiť 10-20 minút. Účinok môžete zintenzívniť smotanou s vysokým obsahom tuku. Aj pred týmto zábalom aplikujte masáž zubnou kefkou.

Vytvorte si svoj vlastný prípravok na ošetrovanie pier – napríklad takto

Aj teraz vás nabádam, aby ste kreatívne stvorili svoj vlastný, ideálny prípravok na ošetrovanie pier. Keď doma máte bambucké maslo, kokosové alebo kakaové maslo, všetky môžu poslúžiť ako vhodný základ. Tu je jeden tip na recept, ktorý sa už v minulosti stal veľmi obľúbeným:

Čokoládovo - kokosový balzam na pery

Prísady:

  • 4 g nerafinovaného bambuckého masla
  • 6 g nerafinovaného kakaového masla
  • 6 g panenského kokosového masla
  • 1 ks prírodnej kapsule vitamínu E (jej obsah)

Kakaové maslo a bambucké maslo začnite opatrne topiť nad parou, potom pridajte aj kokosové maslo. Pomiešajte, nechajte vychladnúť – a hotovo. Výsledok bude mať vôňu čokolády, podľa mňa je zbytočné pridávať esenciálny olej, ale keby ste chceli, môžete pridať aj ten. Postačí pár kvapiek; s citrusovými esenciálnymi olejmi si dávajte pozor, pretože môžu spôsobiť citlivosť na svetlo. Vitamín E okrem svojho ošetrujúceho účinku predlžuje trvanlivosť vášho prípravku na ošetrovanie pier, keď ho však doma nemáte a vynecháte ho, váš balzam vydrží dlho aj bez neho.

Začnite ošetrovať svoje pery ešte dnes, nasledujte vyššie uvedené kroky a nezabudnite na to, aby ste cez deň pravidelne pili vodu alebo bylinkové čaje!



Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac