Chráňte svoje životné prostredie!
chráňte svoje životné prostredie!

Chráňte svoje životné prostredie!



Nápady na kreatívne vianočné balenie darčekov


Darovať je vždy dobré, ale na Vianoce ešte lepšie. Vtedy sme však náchylní na také plytvanie, na aké si v ostatnom období roka dávame väčší pozor. Mnohí často varíme dvakrát toľko jedla, než koľko sa minie, nepremyslene nakupujeme všetko, na čo si len spomenieme a používame dvakrát toľko baliaceho materiálu, než ako je to potrebné – žiaľ, väčšina z nich skončí na smetisku. Nakoľko sú plné farbiva a väčšinou je to chlórom nasiaknutý, bielený papier, silno znečisťujúci naše životné prostredie. Tu je niekoľko kreatívnych verzií na balenie darčekov, ktoré si môžete urobiť aj vy. Na Vianoce buďte uvedomelo priekopnícki!

1. Farebné textílie

U nás doma sa kde – tu skrýva veľké množstvo textílií s vianočným motívom. Určite aj vy máte pár pekných kúskov. Aj z nich môže byť baliaci materiál. Napríklad v Japonsku balia všetko technikou furoshiki. Je to látka v tvare štvorca, ktorá rôznymi formami skladania dosiahne, že sa do nej dá zabaliť všetko. Keď do internetového vyhľadávača vpíšete, že furoshiki, nájdete veľmi veľa videí a popisov.

2. Recyklovaný, hnedý baliaci papier

Toto vám odporúčam v tom prípade, keď trváte na tradíciách. Na tento druh papiera sa dá veľmi pekne niečo namaľovať alebo nalepiť. Zo zvyšnej látky urobte na papier malé látkové mašličky!

3. Krabice

Darček môžete schovať aj do hotovej krabice, tú si môže obdarovaný odložiť a v budúcnosti použiť na čokoľvek. Darčekovú krabicu si môžete aj vyrobiť z obyčajnej krabice od topánok použitím novín, časopisov, komiksov, alebo hnedého baliaceho papiera. Škatuľu od topánok obaľte vybraným papierom a na previazanie použite prírodný špagát, alebo rafiu.

4. Kvetináč

Pomocou čipky viete z hlineného kvetináča prírodnej farby vyčarovať nádherné balenie. Na kvetináč nalepte pásik bielej čipky. Z čipky môžete urobiť aj malú mašľu a nalepiť ju na kvetináč.

5. Prírodné papierové vrecúška

Toto je jedno z najpohodlnejších riešení, napriek tomu však vyzerá veľmi dobre. Hlavne vtedy, pokiaľ na ne namaľujete farebné pásiky, bodky, alebo hviezdy.

6. Baliaci papier s detskými kresbami

Pre babku a dedka bude určite najväčším darčekom toto. Poproste svoje deti, aby na väčší kus papiera nakreslili Mikuláša, anjelov a darčeky starých rodičov zabaľte do tohto. Prekvapenie bude určite obrovské.

7. Komiksy

Pre deti bude určite veľkým prekvapením, vtipným a jedinečným riešením, ak bude darček schovaný do papiera komiksov. Dokonca si môžu niečo aj prečítať. :)

8. Novinový papier

Jedna z najmodernejších baliacich techník, dnes už aj veľmi trendové. Budete potrebovať čierno – biely novinový papier, špagát, alebo rafiu. Môžete do neho zabaliť čokoľvek, bude to veľmi nápadité.

9. Sprievodná kartička

Aj toto si môžete urobiť vlastnoručne. Budete potrebovať tvrdší papier. Aj k tomuto použite recyklovaný papier. Pomocou dierkovača na nej môžete vytvoriť rôzne motívy. Ozdobte farbou, alebo detskými kresbami.

+1 Ostatné dôležité informácie:


  • nepoužívajte lepiacu pásku, tá nie je priateľská k životnému prostrediu
  • ak dostanete darček vy, baliaci papier neroztrhnite, ale si ho odložte na budúci rok
  • to isté urobte aj s pohľadnicami, ich motívy môžete použiť na ďalšie Vianoce

Do akého balenia zvyknete schovávať darčeky vy? Podeľte sa o to so mnou v blogu!

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac