Chceli by ste sa stať veganom? Začnite to takto!
chceli by ste sa stať veganom? začnite to takto!

Chceli by ste sa stať veganom? Začnite to takto!



Máte neustále výčitky svedomia kvôli potravinám živočíšneho pôvodu? Chceli by ste zmeniť životný štýl a žiť uvedomelejšie, zdravšie? Potom je vegánsky spôsob stravovania určený práve pre vás. Tu je pre vás malá ochutnávka, ak ste sa rozhodli, že sa vydáte týmto smerom!

Základom veganského životného štýlu je strava rastlinného pôvodu. Aj keď si svoju kuchyňu neviete bez mäsa, vajec a mliečnych výrobkov predstaviť, na istý čas je dobré vyskúšať to, lebo to má veľa výhod a je možné, že sa vám to zapáči.

Začnem tým, že vďaka obrovskému množstvu zeleniny a zdravým surovinám bude vaša pleť žiarivo krásna. Zelenina a ovocie s bohatým obsahom vody pomôžu, aby ste si vedeli zachovať hydratáciu organizmu, obrovské množstvo vitamínov a minerálnych látok zase odstráni možný nedostatok vitamínov.

Vegánsky životný štýl pomáha aj v tom, aby ste sa prebytočných kilogramov zbavili prirodzenou cestou. Nie je v tom žiadne kúzlo: nebudete konzumovať živočíšne tuky a organizmu dodáte omnoho viac vlákniny. Potraviny rastlinného pôvodu navyše okrem toho, že sú rovnako výživné a sýte, väčšinou majú menší obsah kalórií, ako mliečne výrobky a potraviny živočíšneho pôvodu.

Keď presedláte na veganský životný štýl, všimnete si aj to, že po istom čase budete mať viac energie. Vyplýva to aj z toho, že sa do vášho organizmu konečne po veľkom množstve spracovaných potravín dostanú čisté suroviny, prírodné rastliny, vďaka čomu sa váš organizmus nebude musieť zaoberať tým, aby sa zbavoval konzervačných a iných umelých prídavných látok.

Ako urobiť ten prvý krok? Začnite pripravovať veganské jedlá a nápoje! Nemusíte začať ťažkými, komplikovanými receptami, ako prvé stačí urobiť vašu prvú zeleninovú fašírku. Uvidíte, že to bude veľmi jednoduché a chutné. Tu je napríklad recept na hríbovo – cícerovú fašírku:

Štyri hrste cíceru, ktorý si predošlý večer namočíte a uvaríte a 8-9 šampiónov spracujte v mixéri, potom okoreňte soľou, čiernym korením, mletou červenou paprikou, cesnakom a nadrobno nakrájanou červenou cibuľou. Primiešajte mleté ľanové semienka za polovicu mlynčeka na kávu, toto bude nahrádzať úlohu vajíčok, čiže spájať hmotu.

Z hotovej hmoty vytvarujte fašírky, obaľte ich v strúhanke a opečte ich na panvici pokropenej kokosovým olejom. Potom ich položte na papier na pečenie a pečte ich ďalej v rúre. Takto sa veľmi nevysušia, avšak nasiaknu menej oleja.

K vegánskemu životnému štýlu patrí, samozrejme, aj to, že – pokiaľ je to možné – aj kozmetické a hygienické prípravky budete používať vegánske. Dávam vám do pozornosti používanie produktov od Manny, z ktorých veľmi veľa si vyslúžilo hodnotenie vegánske. Tieto Manny obsahujú výlučne čisté, rastlinné zložky bez genetickej modifikácie a sú bez testov na zvieratách. Celú kolekciu nájdete na našej internetovej stránke.

Ste pripravený na vegánske dobrodružstvo?

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac