Ako sa vyrábajú Manna kvetinové vody?

ako sa vyrábajú manna kvetinové vody? Mnohí ste sa pýtali, prečo sa stáva, že farba kvetinových vôd nie je stála, prečo sa k Vám niekedy dostávajú nie úplne priezračné fľaše.

Riešenie je veľmi jednoduché:

Manna kvetinové vody vyrábame šetrnými postupmi výlučne z prírodných zložiek, preto sa môžu medzi obsahmi jednotlivých fliaš objaviť drobné, individuálne rozdiely.

Prečo sa môže zdať byť – veľmi zriedkavo – Vaša kvetinová voda opálová?

Kvetinová voda sa počas výroby esenciálnych olejov zrodí z koreňov, listov, semienok, kvetov alebo iných častí rastlín.

Kvetinová voda je výťažkom danej rastliny, ktorý môže obsahovať aj esenciálne čiastočky rastlín.


Farba tekutiny vo Vašej fľaške s kvetinovou vodou, alebo jej priehľadnosť, závisí od toho, koľko rastlinných častí obsahuje. Ak Vaša kvetinová voda nie je priehľadná, v žiadnom prípade to nemá vplyv na jej kvalitu, znamená iba toľko, že do Vašej kvetinovej vody sa dostalo viac takýchto jemných rastlinných čiastočiek.

Aj preto Vám odporúčam pred použitím fľašku pretrepať, aby sa jemné rastlinné čiastočky obsahujúce esenciálne oleje, ktoré prejdú aj textilným vláknom, ktoré sa používa na ich filtráciu, rovnomerne premiešali vo Vašej kvetinovej vode.

Ruža, jazmín, santal, alebo kamilka. Ktorá je Vaša obľúbená, osviežujúca kvetinová voda, ktorú môžete použiť aj na ošetrovanie pleti?

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený! Tu sa môžete prihlásiť

  • avatar
    • Michaela
    • 2016-08-17 11:19

    Dobrý deň, používam Eben mydlo,ktoré striedam s COCO mydlom s cajovníkovým olejom. Na hydrataciu používam Ghanské bambucké maslo. Postačí mydlo na dokonale odlíčenie na noc alebo je ešte lepšie použiť nejakú odličovaciu vodu, napr.vo forme týchto kvetinovych vod?

    • Michaela
    • 2016-08-17 11:19
    • avatar
      • Andrea Vargová
      • 2016-08-17 13:36

      Milá pani Micheala, najrýchlejší a najjednoduchší spôsob, ako odlíčiť aj dlhotrvácne očné tiene a vodeodolnú maskaru je použiť organický panenský kokosový olej.
      Nehovoriac o tom, že je to 100 % prírodné a bezpečné. Ako ho správne použiť?
      Umytými prstami naberte trochu kokosového oleja.
      Prstami jemne vmasírujte kokosový olej na horné aj dolné očné viečko a celé očné okolie. Nezabudnite aj na obočie. Rozpustené líčidlá zotrite kozmetickým tampónom alebo froté handričkou. Tvár opláchnite v teplej vode. Kokosovým olejom si môžete skvelo vyčistiť aj celú tvár, nie len očný make-up. Nemusíte sa obávať mastnej pokožky, kokosový olej sa krásne vsiakne a zanechá pleť hebkú a vláčnu. Stačí ho použiť naozaj máličko, je vhodný aj pre veľmi citlivú pleť, nehovoriac o tom, že ho môžete využiť mnohými ďalšími spôsobmi. 
      Kvetinové vody alebo hydroláty sú užitočnými vedľajšími produktmi destilácie esenciálnych olejov.
      Olejová časť destilátu je esenciálny olej, vodová časť kvetinová voda alebo aromatizovaná voda.
      Obsahujú všetky tie, vo vode rozpustné užitočné látky, ktoré sú aj v esenciálnych olejoch, len v jemnejšej, šetrnejšej forme. Preto sa dajú využívať na mnohoraké ciele, aj tam, kde môže byť esenciálny olej príliš silný, napr. u batoliat.

      Kozmetické využitie kvetinových vôd:



      • v kozmetických prípravkoch, v krémoch miesto vody vo vodnej fáze



      • aj neriedená môže byť nastriekaná na pleť, telo



      • neriedená ako obklad napr. na okolie očí



      • na čistenie, tonizáciu



      • je prírodným parfumom bez chémie. :)

      • Andrea Vargová
      • 2016-08-17 13:36

Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac