Chráňte sa pred škodlivými slnečnými lúčmi a Vaša pokožka Vám za to bude vďačná!
chráňte sa pred škodlivými slnečnými lúčmi a vaša pokožka vám za to bude vďačná!

Chráňte sa pred škodlivými slnečnými lúčmi a Vaša pokožka Vám za to bude vďačná!



Význam používania ochranných prostriedkov s UV faktorom sa nedá dostatočne zdôrazňovať. Škodlivé UV žiarenie škodí Vašej nechránenej pokožke aj vtedy, ak jeho vplyv priamo nepociťujete. Nadmerné vystavovanie sa slnku zapríčiňuje starnutie pokožky, vznik pigmentových škvŕn, vznik vrások a stratu pružnosti pokožky, dokonca aj rôzne patologické zmeny a to aj vtedy, keď sa na slnku takmer nikdy nespálite a neopaľujete sa celý deň na pláži.

Mnohí si svoju nedbanlivosť o ochranu pred slnkom uvedomujú až o niekoľko rokov neskôr, ku koncu svojich tridsiatych rokov. Obzvlášť vystavené UV žiareniu sú naša tvár, krk a pokožka rúk. Práve toto sú miesta, kde sú známky predčasného starnutia pokožky najviac viditeľné.

Mám však jednu dobrú správu

Nedávno sa zistilo, že ľudská pokožka je zázračnejší orgán, ako sme si doteraz mysleli: každodenným používaním vhodných ochranných prostriedkov sa poškodenia pokožky spôsobené vplyvom UV žiarenia nielenže zmiernia a môžete sa im vyhnúť, ale dokonca sa dajú aj odvrátiť.

Dlhé roky dermatológovia upozorňovali na to, že poškodenie pokožky spôsobené slnečnými lúčmi zanechá na tele stopu, že nedbanlivosť o ochranu kože v mladosti bude viditeľná až o niekoľko rokov, kedy sa zlepšenie stavu pokožky dá dosiahnuť len nákladnými zákrokmi. Teraz sa však zistilo, že pokožka je schopná znovuobnovenia. Preto, ak sa o ňu budete starať a chrániť ju, jej prirodzenú krásu, zdravý a mladistvý vzhľad si môžete zachovať dlhú dobu.

Polovica účastníkov prieskumu používala denne, po dobu jedného roka, krém na tvár s ochranným faktorom SPF 30, druhá skupina používala krém bez ochranného faktora. Po uplynutí jedného roka sa zistilo, že skupina používajúca krém s ochranným faktorom nielenže neutrpela ďaľšie poškodenie pleti, ale u viacerých dokonca v priebehu sledovaného obdobia nastalo zlepšenie stavu, farba pleti bola rovnomernejšia, viac hydratovaná a vyváženejšia ako rok predtým.

ZDROJ: https://goo.gl/qJVIJq

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac