5 najlepších receptov na domáce zábaly na vlasy
5 najlepších receptov na domáce zábaly na vlasy

5 najlepších receptov na domáce zábaly na vlasy



Začiatok vykurovacej sezóny nie je pre vaše vlasy práve najlepšou správou, pretože tie sa môžu kvôli nepriaznivému počasiu ľahko vysušiť, rozstrapatiť a stanú sa nepoddajnými. Našťastie existuje riešenie: pomocou vyživujúcich, bohatých zábalov si môžete vyčarovať lesklé a pevné vlasy aj počas jesenných dní!

Dostávam od vás veľa otázok v súvislosti s tým, ako by ste sa mali o svoje vlasy v tomto období starať. Lepší nápad ako zábaly na vlasy by ste nenašli ani po dlhom pátraní, pretože táto metóda dokáže vaše vlasy súčasne posilňovať aj hydratovať, navyše je ich účinok dlhodobý. O tom, ako často je dobré ich aplikovať, môže rozhodnúť každý sám, v závislosti od typu vlasov a životného štýlu. Odkiaľ a z čoho si zábaly urobte? Odpoveď je jednoduchá: otvorte dvierka na skrinke v kúpeľni a na svojej špajzy a hneď si môžete vyberať medzi najlepšími prírodnými surovinami. Tu je pár obľúbených, ktorými určite trafíte do čierneho!

Olejový kúpeľ

Zmiešajte po jednej polievkovej lyžici Manna 100% prírodného arganového skrášľujúceho oleja, Organického panenského kokosového oleja a olivového oleja zo svojej špajze. Skôr, než si olejovú zmes nanesiete na vlasy, ju trochu zohrejte, čím zabezpečíte lepšie vstrebávanie. Kombináciu môžete použiť na suché vlasy ešte pred umytím, nechajte pôsobiť minimálne 20 minút, potom si vlasy umyte obvyklým spôsobom. Uvidíte, že vaše vlasy budú silné a plné života. Pokiaľ túžite po ešte krajšom výsledku, vmasírujte Manna arganový olej vo veľkosti hrášku do končekov vlasov, ktoré si predtým vysušíte uterákom.

Banánový zábal

Konzistencia banánu už aj na pohľad vyzerá byť vhodná na to, aby bol z neho zábal, obsah živín je zase dosť významný, preto je nie je náhoda, že sa teraz s vami o tento recept podelím. Vezmite si jeden väčší banán, podľa možnosti nech je trochu viac zrelý a roztlačte ho vidličkou. K mase primiešajte 1 polievkovú lyžicu Manna Organického panenského kokosového oleja a aj 1 polievkovú lyžicu ricínového oleja. Hmotu naneste na ešte vlhké, umyté vlasy a nechajte pôsobiť 15 minút, potom dôkladne opláchnite. Účinok bude očarujúci. Pokiaľ chcete, do zmesi môžete pridať aj jednu – dve kvapky citrónovej šťavy.

Pivo

Možno sa teraz prekvapíte, ale pivo je fantastickým prípravkom pre starostlivosť o vlasy, pokiaľ ho, samozrejme, použijete vhodne. Najlepšie na ňom je, že sám o sebe je tekutý, preto nemusíte urobiť nič viac, ako si vlasy po ich umytí opláchnuť zmesou piva a vody v rovnakom pomere. Pokiaľ urobíte takto, pšenica v pive a v nej sa nachádzajúce vzácne živiny sa dostanú do hĺbky vašich vlasov. Je dôležité, by ste vlasy neoplachovali, ale nechali takto uschnúť. Nemusíte sa obávať, že z vás bude sálať charakteristická vôňa alkoholu, ten sa totiž odparí a na suchých vlasoch už nebude nič cítiť.

Harmanček

Harmanček je nie náhodou zložkou mnohých prípravkov pre starostlivosť o vlasy. Táto rastlina totiž mierne dezinfikuje a upokojuje vlasovú pokožku s lupinami, zmierňuje mastenie vlasov, vlasy ošetruje a dodáva im lesk. Zosvetľujúci a ošetrujúci účinok môžete ešte viac vystupňovať, keď k harmančeku pridáte aj šťavu z celého citróna a vlasy si opláchnete touto zmesou. Odporúčam, aby ste pred tým citrónovú šťavu určite precedili, lebo drobné kusy citróna potom zo suchých vlasov vyčešete len veľmi ťažko.

Balzam

Pokiaľ ste už vyskúšali balzamy na vlasy od Manny, ale doteraz ste ich na vlhkých vlasoch nechávali iba pár minút, potom odporúčam, aby ste balzam vyskúšali aj ako masku! Po umytí na ešte vlhké vlasy rozotrite Manna prírodný balzam v množstve zhruba troch orechov, potom si vlasy zabaľte do teplého uteráka. Po uplynutí tridsiatich – štyridsiatich minút vlasy opláchnite obvyklým spôsobom. Výsledok bude očarujúci! Nedivila by som sa, keby ste potom začali Manna balzamy na vlasy používať po každom umytí vlasov ako zábal.

Na týchto tipoch je najlepšie to, že si môžete byť istí, že: do vašich vlasov sa vsiaknu iba prírodné zložky, teda sa o ne môžete starať bez konzervantov, farbív a chemikálií. Odporúčam, aby ste počas jesenných dní už túto procedúru nenechávali na poslednú chvíľu. Najlepšie je, pokiaľ tak urobíte večer a necháte, aby vlasy uschli samé bez použitia fénu. Vaša koruna krásy vám bude za jesennú starostlivosť vďačná a budú žiarivejšie, ako kedykoľvek predtým.

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac