5 najlepších liekov proti stresu
5 najlepších liekov proti stresu

5 najlepších liekov proti stresu



Zaplavuje vás stres a máte pocit, že sa pomaly chýli k búrke nad vašou hlavou? Žiadna panika, stáva sa to každému, nie je však jedno, ako to riešite.

V dnešnom uponáhľanom svete zohráva zmiernenie stresu kľúčovú úlohu, a pretože sú prírodné riešenia mojou srdcovou záležitosťou, považujem za dôležité, aby ste sa v prípade stresu dali do rovnováhy harmonickými metódami.

Tu je pár vecí, ktoré pokiaľ pravidelne zaradíte do svojho života, ostanete s veľkou pravdepodobnosťou aj v stresovej situácii pokojnejší a vyrovnanejší. Myslite na všetko tak, ako na nejaký rituál, ktorý vykonávate pre seba, na trochu „času pre seba”, vďaka ktorému sa nabijete a dostanete do harmónie aj počas „životnej búrky“.

Meditácia

Mnohí referujú o tom, že odkedy začínajú každý deň meditáciou, ku každodenným povinnostiam sa stavajú s iným prístupom a s omnoho väčšou energiou. Cieľom je, aby ste si vytvorili takú rannú rutinu, aby ste mali ráno na seba a na svoj malý, vlastný svet aspoň 30 pokojných minút, ešte predtým, ako sa zobudí rodina a zaplavia vás povinnosti. Vstaňte o niečo skôr, ako zvyčajne a uchýľte sa do takej svetlej, tichej časti bytu, kde sa môžete uložiť do pohodlia. Sadnite si do tureckého sedu na vankúš, alebo sa schúľte do svojho obľúbeného kresla, zavrite si oči a sledujte svoj dych. Dýchajte zhlboka a dýchajte do brucha, toto vás upokojí. Sledujte svoje pocity, v ktorej časti svojho tela cítite napätie, a len tak všeobecne, v akom ste psychickom rozpoložení. Je dôležité, aby ste sa nehodnotili, iba všetko sledujte a všetko prijímajte tak, ako je.

Keď príde nejaká myšlienka, nechytajte sa jej, len nechajte, aby vami preletela. Môžete si vybrať aj riadenú meditáciu, na internete nájdete veľa možností. Tu vás popri tichej hudbe vedie príjemný hlas, ktorý vám pomôže uvoľniť sa. Keď ste skončili, sadnite si na pár minút, zoberte si do ruky svoj diár a naplánujte si deň. Čo by ste chceli dosiahnuť? Čo urobíte preto, aby ste sa nabili? Pri tom všetkom môžete odparovať
esenciálne oleje, to vám ešte viac pomôže, aby ste sa sústredili na seba. Odporúčam Manna levanduľový a citrónový 100% čisté esenciálne oleje, tieto sú k relaxácii dokonalé. Kým váš deň začne, už budete vyrovnaná, pokojná a pripravená. Je to obrovský rozdiel oproti tomu, ako keby ste z postele vyskočili s hrčou v žalúdku, utekajúc za povinnosťami ďalšieho dňa.

Joga

V západnom vnímaní je joga o pohybe, o vypracovaní rôznych „ásan”, avšak v skutočnosti ide o omnoho viac. V joge prispôsobíte pohyb k dýchaniu, dýchanie k pohybu, čím sa dostanete do harmonického, meditatívneho stavu, v ktorom sa pri posilňovaní svojho tela vaša myseľ upokojí. Cviky je treba robiť na nádych a výdych. Odporúčam, aby ste vyskúšali viac štýlov, aby ste zistili, ktorý je vám najbližší. Jedna z najpopulárnejších je joga Hatha, ktorej cieľom je dosiahnutie rovnováhy a harmónie. Základný rad cvikov sa skladá z takzvaných „vítaní dňa”. Pokiaľ hľadáte dynamickejšiu formu pohybu, potom môže byť vaším smerom Vinyasa, na naťahovanie svalov a kĺby zase odporúčam pasívnu, pomalú Yin jogu. Okrem toho, že joga je výbornou fyzickou aktivitou, vynikajúco zmierňuje stres a dodá energiu. Môžete ju zaradiť aj do svojho bežného tréningového programu.

Upokojujúci kúpeľ

Keď sa po celodennom strese vrátite nervózne domov, vtedy nie je ľahké dosiahnuť, aby vám ani po dlhých hodinách nebehali po rozume pracovné problémy. Najlepšie, čo v takejto situácii môžete urobiť je, že si dáte kúpeľ a vo vani, pri príjemnom dotyku teplej vody zo seba stres vyplavíte. Vedeli ste, že za pomoci príjemných esenciálnych olejov môžete domáci wellness zážitok pozdvihnúť na vyššiu úroveň? Vhoďte do vody Manna guľu do kúpeľa a užívajte si, ako vás rozmaznávajú prírodné zložky, 100% čisté, esenciálne oleje s rozprávkovou vôňou. Pre ešte príjemnejší zážitok nakvapkajte do vody trochu Manna levanduľového esenciálneho oleja, ktorý predtým zrieďte v malom množstve kokosového oleja.

Masáž

Relaxačný účinok horúceho kúpeľa môžete pozdvihnúť na vyššiu úroveň, pokiaľ do svojej pokožky vysušenej uterákom vmasírujete Manna arganový olej, alebo panenský kokosový olej. Je dôležité, aby ste vždy masírovali do konca svojich končatín smerom k srdcu, čím podporíte lepší krvný obeh. Výsledok budete cítiť nielen na svojej pokožke ale aj na psychickom stave.

Prechádzka v prírode

Pokiaľ existuje niečo, čo zmierňuje stres, urobí dobrú náladu a nabije energiou, potom je to čas strávený v prírode. Namiesto toho, že sa po stresujúcom dni hodíte na gauč pred televízor, čím sa vaša sebaľútosť ešte viac prehĺbi, radšej sa oblečte a dajte si veľkú prechádzku v parku, alebo v lese! Obdivujte stromy, nádhernú oblohu a hlboko vdychujte čerstvý vzduch! Uvidíte, že sa negatívne myšlienky hneď rozplynú.

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac