3+1 prírodných tipov proti stresu
3+1 prírodných tipov proti stresu

3+1 prírodných tipov proti stresu



Máte mnoho povinností, naplánový plný kalendár a častokrát ani neviete, kde Vám stojí hlava? Trápia Vás problémy a márne si večer zavriete oči, Vaše myšlienky sa nezastaviteľne točia okolo povinností na ďaľší deň? To všetko je nielen vyčerpávajúce, ale v prípade, ak sa tento stav stáva trvalým a neviete sa s tým vyrovnať, stres môže spôsobiť aj vážne zdravotné ťažkosti. To, že stres Vám pridáva na veku, snáď ani nemusím hovoriť. Šediny vo vlasoch a vrásky objavujúce sa a pribúdajúce zo dňa na deň sú signálom toho, že sa necítite vo svojej koži dobre. Ak ste na to náchylní, už viete, že práve vtedy sa Vám znovu objaví ekzém, opäť sa vyskytnú akné, kvôli čomu je ťažšie zvládnuť tieto dni a týždne s dobrou náladou a sebavedomím.

Keď cítite, že žijete pod neustálym napätím, ktoré Vás nemotivuje a nenadchýňa, ba práve naopak, oberá Vás o energiu, vyčerpáva a v dohľadnom čase nedokážete jeho príčiny eliminovať, je načase, aby ste proti nim zabojovali a k doterajším metódam si osvojili aj ďaľšie.

Aj tu na mojom blogu ste už mohli čítať o tom, ktoré jedlá, voňavé kúpele Vám môžu pomôcť , o tom, čo je vedomá prítomnosť, ale aj o tom, že prechádzka v parku plnom stromov, lese, či v horách Vám vyslovene spraví dobre, ak chcete utíšiť svoju myseľ a túžite po osviežení tela i duše.

Existujú však aj iné, možno jednoduchšie a rýchlejšie triky, ktoré môžete kdekoľvek a kedykoľvek použiť, o ktorých by ste mali vedieť. Teraz Vám ukážem niekoľko z nich.

  • Z hlboka sa nadýchnite!

Ak ste už boli hoci len na jedinej hodine jogy, tak viete, aký veľký vplyv má správne dýchanie na náš duševný stav. Najjednoduchšie techniky, ako je hlboké, brušné dýchanie alebo nádych nosom a následný výdych ústami Vám pomôžu sústrediť sa, zmierňujú napätie a zásobujú mozog dostatočným množstvom kyslíka na to, aby ste sa v priebehu niekoľkých minút cítili oveľa pokojnejší a vyrovnanejší. Pozitívne účinky týchto tisícročných poznatkov nedávno potvrdili aj lekárske výskumy, z ktorých vysvitlo, že správne dýchanie skutočne zmierňuje napätie.

  • Urobte si krátke, ale zmysluplné prestávky!

Či sa učíte, pracujete, alebo sa trvale sústreďujete na inú činnosť , krátke prestávky Vám môžu priniesť ozajstné osvieženie. Urobte si šálku čaju, alebo si pripravte osviežujúcu limonádu a pomaličky, každým dúškom si vychutnávajte jeho chuť. Sústreďte sa na to, aké pocity to vo Vás vyvoláva, takto si s ľahkosťou môžete odvodiť pozornosť od toho, čo Vás trápi a nepustí. Stačí niekoľko minútová prestávka a uvidíte, po nej Vám všetko pôjde ľahšie.

  • Zmeňte svoj postoj!

Máte pocit, že ste bezmocní, nič sa Vám nedarí a stávajú sa Vám samé zlé veci? Je takmer isté, že to nie je celkom pravda, aj keď to tak cítite. Zamyslite si nad tým, čo ste v poslednej dobe dosiahli, aké hoci aj drobné úspechy ste docielili, vymenujte všetko s čím ste vo svojom živote spokojní, na koho sa môžete spoľahnúť - budete sa potom cítiť omnoho lepšie, budete si viac veriť a a aj k ozaj ťažkým situáciám sa budete stavať otvorenejšie, s väčšou sebadôverou.


Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac