3 veci, ktoré musíte pre seba spraviť

3 veci, ktoré musíte pre seba spraviť Stres sa odzrkadlí nielen na Vašej pleti, ale i na Vašom zdraví.

Máte pocit, že na Vašich pleciach je príliš veľký tlak? Ste preťažený, nezostáva Vám čas na nič a neviete, ako načerpať stratenú energiu?

Počas jedného pracovného dňa sa vraj až 50 krát môžete dostať do stresovej situácie. Vplyvom stresu sa v ľudskom organizme zvýši hladina kortizolu a adrenalínu, čím sa telo dostane do zvláštneho pohotovostného režimu. Je to prirodzená reakcia na to, aby ste sa mohli chrániť, či utiecť pred prípadným nebezpečenstvom. Kedysi bola táto reakcia veľmi užitočná, v dnešnej dobe je však veľa krát neopodstatnená a zbytočná - škodí nielen Vašej pokožke ale má negatívny vplyv aj na Vaše celkové zdravie.


Vyrážky, akné, vrásky, predčasné starnutie, lupiny a ekzém


Ak cítite, že ste pod veľkým tlakom a stres je Váš každodenný spoločník či už kvôli práci, istým ľuďom, alebo neustálym obavám, v prvom rade sa to odzrkadlí na Vašej pokožke.
Bledá pokožka bez života, kruhy pod očami, vyrážky, neustále sa opakujúci ekzém - to všetko sú varovné signály toho, že musíte získať stratenú rovnováhu. Chronický stres môže zapríčiniť rôzne zdravotné ťažkosti, ako sú napr. tráviace problémy, rôzne zápaly a dokonca môže viesť až k závažným ochoreniam. Zmeny, ktoré si na tvári všimnete ako príznaky predčasného starnutia sú len sprievodnými znakmi týchto problémov.

Ako znížiť stres v každodennom živote?

  • Najprv popremýšľajte o tom, čo všetko spôsobuje Vaše každodenné napätie. Najlepšie je, ak si jednotlivé body napíšete na papier a potom si po jednom preberiete to, že ktorý a ako by ste vedeli zmeniť. Som si istá, že pri troche pozornosti ich zo svojho života môžete definitívne vyradiť. (Ak sa každé ráno náhlite a ste v zhone, tento článok je ako stvorený pre Vás!)
  • Zistite, ktorá antistresová technika je pre Vás najideálnejšia: príjemný, uvoľňujúci kúpeľ, sauna, aromaterapia, masáž? Dychové cvičenia Jogy, čítanie, prechádzka, alebo beh ako endorfínová bomba?

Kľúčom k úspechu je naučiť sa nájsť si čas pre seba, aj keď sa nachádzate v kolotoči každodenných povinností. Stretávajte sa so svojimi priateľmi, pozrite si dobrý film, alebo sa prihláste na zaujímavý kurz a nikdy neľutujte čas ani energiu, ktorý strávite oddychom. Ak je to nutné, napíšte si pripomienku do kalendára alebo mobilu, pretože je dôležité, aby ste boli pre seba dôležití.


Za túto starostlivosť sa Vám odvďačí nielen pokožka, ale i celé Vaše telo.
.


Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený! Tu sa môžete prihlásiť

Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac