10 dôvodov, aby ste začali deň citrónovou vodou!
10 dôvodov, aby ste začali deň citrónovou vodou!

10 dôvodov, aby ste začali deň citrónovou vodou!



Pokiaľ ste to ešte nikdy neskúšali, môže sa zdať šokujúce začať deň veľkým pohárom citrónovej vody, ale verte mi, jeho účinok vás presvedčí, prečo sa vlastne oplatí začať ráno s takým osviežujúcim kokteilom.

Hydratujúca čistá voda a čerstvá citrónová šťava. Vyzerá to ako jednoduchý recept, napriek tomu jedna z najúčinnejších kombinácií, ako začať svoj deň energicky a zdravo. Koncom leta, kedy sa pripravujeme na jeseň, môže naše telo oťažieť, stále častejšie nás trápi zápcha a spomalené trávenie. Citrónová voda nás naštartuje, stimuluje metabolizmus, doslova naštartuje pohyb čriev a priam očistí organizmus od odpadových látok.

Najlepšie je vytlačiť šťavu z celého citrónu do dvoch decilitrov vlažnej vody, samozrejme citrón je potrebné dôkladne očistiť, aby sa prípadné zvyšky chemického postreku z jeho kôry nedostali do nápoja. Je tiež dôležité v žiadnom prípade nepridávať citrónovú šťavu vo vriacej vode, pretože vysoké teploty ničia hodnotné vitamíny, ktoré obsahuje.

Uvidíte, že stojí za to vypiť tento silný kokteil, pretože citrón je skutočná bomba na vitamín C, vďaka ktorej bude vaša pokožka krásna a pomôže telu bojovať proti ochoreniam. Jeho vysoký obsah antioxidantov poskytuje ochranný štít pre imunitný systém. Toto bude obzvlášť dôležité po príchode chladnejších dní, kedy musí byť imunitný systém v najlepšej forme. Toto nádherné citrusové ovocie je navyše prírodným dezinfekčným prostriedkom, pretože má tiež antibakteriálne účinky.

Citrón čistí krv, to znamená, že pomáha rozpúšťať a odstraňovať minerálne soli, ktoré sa nahromadili v organizme, a môže byť tiež účinný aj v tom prípade, pokiaľ vás trápia rôzne usadeniny, ako napríklad žlčové a obličkové kamene, alebo piesok.

Prezradím vám aj jednu zaujímavú vec: citrón, bez ohľadu na to, aký je kyslý, v skutočnosti má alkalizujúci účinok. Takže pokiaľ ho pijete pred jedlom, môže pomáhať pri udržaní vyššej pH hodnoty v organizme, čo zase prispieva k boju proti ochoreniam. Je to preto, že prekyslený organizmus je slabší a menej odolný voči vonkajším vplyvom.

Dobrou správou je, že citrón môže byť vynikajúcim spoločníkom aj pri chudnutí. Obsahuje totiž látku nazývanú pektín, ktorá dokáže znížiť pocit hladu, takže po citrónovej vode ani nebudete mať chuť na žiadne jedlo na istý čas, takže môžete ľahšie dodržiavať diétu. Najlepšie je nevynechať ani vlákniny citrónu. Kľudne sa môžu aj tieto malé kúsky dostať do pohára, pretože môžu iba pomôcť pri trávení.

Pokiaľ však trpíte nadmernou tvorbou kyseliny, alebo refluxom, neodporúča sa citrónová voda na lačný žalúdok, pretože môže spôsobiť podráždenie a spôsobiť pálenie záhy. Samozrejme, ani v takom prípade nie je nutné vzdať citrónovej vody úplne, len vypime menšie množstvo a pridajte viac vody.

Ak ste si už citrón zamilovali, odporúčame, aby ste sa nezastavili len pri citrónovej vode. Vyskúšajte Manna 100% prírodný citrónový olej, ktorý môžete použiť v takmer nekonečných variantoch v domácnosti. Nalejte niekoľko kvapiek do bubna práčky, aby vaše oblečenie malo kúzelnú, sviežu vôňu, alebo ho použite na čistenie a vyperte vodu na umývanie, čistenie zo zmesi 1 ml octu, niekoľkých kvapiek esenciálneho oleja a niekoľkých litrov vody. Je tiež dobré pridať ho do odparovača a užívať si ako božská vôňa citrónových hájov prevonia vašu izbu. Užívajte si pocit, kedy sa vaše dýchacie cesty otvoria, zhlboka sa nadýchnite sviežeho vzduchu ktorý vo vás vyvolá čerstvejší a harmonický pocit.



Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac