Domáce praktiky na menštruačné ťažkosti
domáce praktiky na menštruačné ťažkosti

Domáce praktiky na menštruačné ťažkosti



Nesústreďte sa na ne kŕčovito!

Mnohokrát sú už dni pred jej príchodom pomerne ťažké. Už som sa naučila, že v tomto období musím byť veľmi opatrná a nepúšťať sa diskusie, alebo sporu s nikým, pretože to nikdy neskončí dobre.

Aký je však dôvod toho, že sa na niekoľko dní meníme a bohužiaľ nie vždy v náš prospech? Samozrejme, že hormóny! Pokiaľ však na menštruáciu budeme hľadieť ako na signál, ktorý vysiela náš organizmus a príroda, hneď sa môžeme na týchto niekoľko dní pripraviť o trochu veselšie.

Ako dosiahnuť zmiernenie?

Mnohí majú to šťastie, že tých niekoľko dní dokážu prekonať takmer bez povšimnutia každý mesiac. Ale pre mnohých je toto obdobie sprevádzané silnými kŕčmi, nervozitou, bolesťami hlavy, a v ojedinelých prípadoch dokonca aj mdlobami.

Metódy prinášajúce uvoľnenie, ako napríklad oddych a jóga, môžu poskytnúť pomoc telu i duši. Pokiaľ je to možné, ľahnime si, pozrime si niekoľko dobrých filmov, ktoré odvedú našu pozornosť.

V týchto dňoch sa vyhýbajme zelenine a ovociu, ktoré spôsobujú nadúvanie. Na druhej strane môžeme podľahnúť túžbe po nejakých pochúťkach, môžeme konzumovať zdravé pochutiny, ako napríklad sušené ovocie, alebo čokoláda s vysokým obsahom kakaa.

Aj v týchto dňoch je, samozrejme, dôležité dohliadať na príjem vody, je však potrebné vyhnúť sa nápojom zadržiavajúcim vodu, ako je napríklad káva, alebo cola.

Čaj však môže mať na nás vynikajúci účinok. V týchto dňoch môže pomôcť najmä harmanček, imelo biele, pastierska kapsička, fenikel, rebríček, alebo praslička roľná.

Pokiaľ vás trápia silné bolesti brucha, vynikajúco poslúži napríklad fľaša naplnená teplou vodou. V takom prípade je najlepšie, pokiaľ sa pokúsime oddychovať.

Rozmaznávajte sa!

V tomto období si samozrejme každá žena zaslúži trochu osobitej starostlivosti. Nechajte sa rozmaznávať krémom Manna Pleťovým krémom s kyselinou hyaluronovou!

S touto Mannou môžete stratiť iba tak vrásky! Okamžite upokojuje a hydratuje pokožku, ktorá bude zaručene zamatovo hebká. Táto Manna neobsahuje chemikálie a ani palmový olej, disponuje certifikátom Vegan Society a jej balenie je plne recyklovateľné.

Vaša citlivá a podráždená pokožka vám bude vďačná. A nielen tvár! Pre dokonalý efekt môžete tento krém použiť aj v oblasti dekoltáže. Rýchlo sa vstrebáva, vďaka čomu je ideálny ešte pred nanášaním make-upu. A pokiaľ máte už viac ako 35 rokov, táto úžasná Manna je pre vás priam povinnou! A samozrejme, nepoužívajte túto Mannu iba v tieto dni, ale každý deň. :-)



Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac