Zimné zákusky na vegánsky spôsob!
zimné zákusky na vegánsky spôsob!

Zimné zákusky na vegánsky spôsob!



Pri slove Vianoce sa každému v ústach zbehnú chute, najchutnejšími vegánskymi sladkosťami si na nich môžete pochutnať bez výčitiek svedomia. Priniesla som vám tie najlepšie recepty!

Už aj vôňa zákuskov vám navodí sviatočnú náladu, november je zase ideálny na to, aby sme ešte pred príchodom Vianoc vyskúšali tie najlepšie recepty! Navrhujem, že pokiaľ sa vám niečo veľmi osvedčí, potom z toho urobte väčšie množstvo, vložte to do malých krabíc a zoberte ich so sebou na sviatočnú návštevu. Takto nimi viete ponúknuť nielen svojich priateľov a rodinu, ale ani vtedy nezostanete bez dezertu, keď váš hostiteľ nenavaril – nepiekol na vegánsky spôsob.

Vegánske tiramisu

Tiramisu viete najjednoduchšie urobiť takto:
Na krém rozpracujte v kuchynskom robote 1 krabičku hodvábneho tofu a 10 dkg práškového cukru so šťavou z polovice citróna. Získaný krém opatrne premiešajte s 2dl vyšľahaného vegánskeho mlieka. Medzitým 1 vrecúško suchárov, alebo sušienok namočte do kávy a vrstvite ich do sklenej misy. Vrch posypte holandským kakaovým práškom a na noc, alebo aj viac, odložte do chladničky. Za túto dobu sušienky hmotu výborne vsiaknu a tiramisu budete vedieť ľahko krájať. Vrch môžete posypať aj trochou škorice, alebo aj ďalšou vrstvou kakaového prášku. Dobrým nápadom je aj to, pokiaľ ho vložíte do uzatvárateľnej sklenej misy, je veľmi dekoratívna a ľahko sa prenáša.

Kokosová kocka
Tento zákusok je veľmi jednoduchý a chutný, navyše je aj veľmi dekoratívny a na sviatočnom stole bude vyzerať veľmi dobre.

K vegánskemu piškótovému cestu budete potrebovať nasledovné prísady:
  • 25 dkg celozrnnej špaldovej múky, alebo pšeničnej múky
  • 25 dkg bielej špaldovej múky, alebo pšeničnej múky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 18 dkg celozrnného trstinového cukru
  • vyškrabanú dužinu vanilkového struku
  • 8 dkg kokosového tuku
  • 4 dl mandľového, alebo ryžového mlieka
  • kôra z 1/2 citróna

Na čokoládovú vrstvu:
  • 10 polievkových lyžíc kakaa
  • 10 dkg kokosového tuku
  • 15 dkg trstinového práškového cukru
  • 3 dl mandľového, alebo ryžového mlieka

Na vonkajšiu vrstvu:
  • 25 dkg strúhaného kokosu

Suché prísady cesta zmiešajte s dvoma druhmi múky, kypriacim práškom a trstinovým cukrom, potom pridajte vanilku, kokosový tuk, mandľové mlieko a nastrúhanú citrónovú kôru a všetko zmiešajte. Hmotu nalejte do pekáča vystlaného papierom na pečenie a pečte v rúre na 180°C po dobu 30 minút. Vychladnuté piškótové cesto nakrájajte na kocky. Potom prísady na čokoládovú vrstvu vložte do hrnca a uvarte. Piškótové kocky vidličkou namáčajte do čokoládovej hmoty, potom ich obaľujte v strúhanom kokose.

Banánový ovsený zákusok
Prísady:
  • 60 g ovsených vločiek
  • 70 g špaldových krúpov
  • 3 polievkové lyžice trstinového cukru
  • 2 banány
  • 1 jablko
  • 1 vanilkový struk
  • škorica, zázvor, muškátový oriešok, perníkové korenie podľa chuti
  • voda

Príprava:
Krupicu zmiešajte s roztlačeným banánom, nastrúhaným jablkom, trstinovým cukrom, vyškrabanou dužinou vanilkového struku a korením. Keď je hmota hotová, primiešajte aj ovsené vločky. Pridajte toľko vody, aby malo cesto trochu lepkavú konzistenciu. Pomocou lyžičky ukladajte malé kôpky v tvare kruhu do plechu vystlaného papierom na pečenie, dajte si pozor, aby neboli veľmi ploché, lebo pri pečení sa prilepia. Pečte v predhriatej rúre na 180°C dovtedy, kým sa okraje už nebudú lepiť a ovsené zrnká začnú byť chrumkavé.

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený! Tu sa môžete prihlásiť

Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac