3 suroviny, ktoré na výrobu Mánn nikdy nepoužijeme
3 suroviny, ktoré na výrobu mánn nikdy nepoužijeme

3 suroviny, ktoré na výrobu Mánn nikdy nepoužijeme



Vyrábame prírodné kozmetické prípravky, lebo sú pre nás príroda a prirodzená krása dôležité. Práve preto existuje aj viac takých látok, ktoré nikdy nepoužijeme ako surovinu na výrobu Mánn. O ktorých hovorím? Tu je ich zoznam!

Samozrejme, v prípade Mánn je na zozname zakázaných látok každá syntetická látka, ale okrem nich sú aj také „prírodné” suroviny, ktoré nepoužívame z presvedčenia a z dôvodu ochrany životného prostredia. Zoznam je, žiaľ, takmer nekonečný, ja však teraz vyzdvihnem štyri z nich. Toto sú tie suroviny, ktorým sa z ďaleka vyhýbame, pretože by sme ich nedokázali používať s čistým svedomím. Sľubujem vám, že tieto suroviny sa do Mánn nikdy nedostanú, preto k vám vaše obľúbené Manny vždy dorazia čisté a prírodné!

1. Avokádo
Obľúbená surovina mexickej kuchyne dobila západný svet, čo môžu, žiaľ, ľutovať pralesy a miestni obyvatelia. Kvôli zvyšujúcemu sa dopytu sa v Mexiku vyrubujú čoraz väčšie lesné plochy, aby mohli namiesto starých ihličnanov zasadiť avokádové planty. Avokádové stromy však potrebujú dvakrát viac vody ako ihličnaté lesy a zmiznutím pralesov môže vyhynúť aj mnoho živočíšnych druhov. Situáciu ešte zhoršuje, že potreba vody pre obrovské avokádové plantáže ohrozuje už aj zásoby pitnej vody miestneho obyvateľstva, navyše tento obchod väčšinou neobohacuje pestovateľov, ale drogových magnátov. Smutný fakt, ale, žiaľ, v tomto momente je takmer nemožné skontrolovať, či avokádo predávané v obchodoch pochádza z etických zdrojov. Kvôli tomu všetkému je u nás avokádo na zozname zakázaných surovín a nemôže sa dostať ani do jednej Manny.

2. Ťavie mlieko, kozie mlieko, kravské mlieko

V Manne sme zanietenými ochrancami zvierat, čo neznamená len to, že ani jeden náš produkt či surovinu netestujeme na zvieratách. Postúpili sme o krok vpred a môžem hrdo vyhlásiť, že v internetovom obchode nájdete už iba samé vegánske Manny! Z našich produktov sme vylúčili všetky suroviny živočíšneho pôvodu, pretože nepovažujeme za etické, aby sa naša pleť dostávala do kontaktu s látkami pochádzajúcimi od zvierat. Sme zástancami toho, aby zvieratá žili dobre. Pokiaľ sme tým, že sa Manna stala vegánskou, k tomu prispeli, potom sa to oplatilo!

3. Syntetické vône
Verím, že príroda je najlepším výrobcom parfumov a nie je potrebné, aby sme sa snažili rôznymi syntetickými chemickými látkami napodobniť to, čo v prírode aj tak nájdeme. Práve preto pokiaľ vdýchnete vôňu Mánn, budete cítiť prírodné, čisté vône. Jemnú levanduľu, čerstvý čajovník, upokojujúci harmanček a ešte mnoho iných liečivých rastlín, ktoré získavame hlavne z prírodných olejov. Toto takto aj ostane, lebo v Mannách nájdete iba prírodné zložky, a tým aj závan prírodných vôní.

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac