Útočia komáre? Takto sa obrňte proti nim!
Útočia komáre? takto sa obrňte proti nim!

Útočia komáre? Takto sa obrňte proti nim!



Leto je tu, čaká na Vás breh rieky, výlety, veľa programov pod holým nebom, a samozrejme, spolu s tým prišla aj sezóna komárov!

Podľa ľudových múdrostí si môžete pripraviť zmesou rôznych esenciálnych olejov účinný prostriedok proti komárom, k čomu Vám odporúčam, aby ste využili prázdne fľašky po kvetinových vodách od Manny. Prečo? Jednak tým môžete recyklovať peknú fľaštičku s rozprašovačom, na druhej strane si ho môžete kamkoľvek zobrať so sebou a nastriekať ho do ovzdušia, na šaty alebo na pokožku.

Pozrime sa, ako sa pripravuje?

Vodou vypláchnite už prázdnu fľašku po kvetinovej vode od Manny, potom ju do trištvrte naplňte vodou. Následne si vyberte základný olej, v ktorom potom zriedite prírodné esenciálne oleje: najlepší je arganový alebo jojobový olej, prípadne olej z hroznových jadierok, z nich stačí 6-7 kvapiek.

Do základného oleja môžete nakvapkať viac druhov esenciálnych olejov: vhodné sú aj eukalyptový, citrónový, levanduľový, alebo čajovníkový esenciálny olej.

Odporúčam, aby ste si ich zvolili viac, a aby ste z každého z nich nakvapkali do základného oleja 2-3 kvapky. Zmes potom prelejte so fľašky po kvetinovej vode, dobre potraste a účinný voňavý prostriedok proti komárom je hotový! Je dôležité, aby ste ho pred každým použitím potrepali, aby sa mohli zložky premiešať! :)

Má jednoduchú prípravu, navyše je priateľský k životnému prostrediu, veď ste mohli recyklovať staršie balenie po Manne.

Môžete ho aplikovať aj priamo na pokožku. Dajte si pozor na to, aby ste esenciálne oleje samé nenanášali priamo na pleť, lebo sú veľmi koncentrované a môžu pleť podráždiť, preto je vždy potrebné použiť základný olej.

Mám ešte jeden tip. Do približne jednej čajovej lyžičky organického, alebo prémiového bambuckého masla nakvapkajte 2 kvapky z niektorého zo spomenutých esenciálnych olejov, rozpracujte ho, potom si ho naneste na spánky, zápästie, záhyby. Vyskúšajte to aj Vy! :)

Aj to je dobrý nápad, keď si na balkón alebo do záhrady vysadíte medovku, alebo levanduľu. Potom ich odrezaním môžete rýchlo získať efektívnu pomoc, lebo ich môžete použiť aj ako liečivé rastliny.

Účinný je aj čaj z rebríčka. Môžete ho vyparovať do ovzdušia, alebo nastriekať na telo.

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac