Superzdravé maškrty na víkend
superzdravé maškrty na víkend

Superzdravé maškrty na víkend



Dobré počasie je tu a spolu s ním aj obdobie stretnutí s priateľmi. Už dlho je svetlo, preto sa večerné pozeranie filmov a priateľské stretnutia natiahnu až do neskorej noci. Namiesto ťažkých sladkostí vyskúšajte niekoľko ľahších pochúťok, ktoré okrem toho, že sú super chutné, sú dokonalým doplnkom domácej limonády alebo poháru vína.

Priznávam, že som vždy milovala letné večery, kedy môžeme dlho vysedávať na terase. Vtedy ožije aj náš spoločenský život a s veľkou radosťou ponúkam našich hostí zdravými maškrtami. Dobré je však aj to, keď môžem relaxovať pri filme a mám po ruke niečo, na čom si môžem pochutnať. Možno by vás ani nenapadlo, koľko rôznych alternatív majú chipsy a iné ťažké cukrárenské výrobky.

Ukážem vám niekoľko žolíkov, ktoré si pripravíte za pár minút a sú vynikajúcim doplnkom ku chladeným nápojom. Sú ideálne pre hostí, alebo dokonca pre osamelý večer.

Domáce zeleninové chipsy s avokádovým krémom

Tradičné chipsy sú síce chutné, ale, žiaľ, veľmi nezdravé, preto vám odporúčam, aby ste vyskúšali zeleninové chipsy. Neobsahujú konzervačné látky ani umelé prísady, sú plné vlákniny a sú fantasticky chutnou lahôdkou.

Po očistení a ošúpaní nakrájajte zemiaky, kaleráb, alebo cviklu, na veľmi tenké plátky. Nožom by sa Vám možno nepodarilo dosiahnuť požadovanú hrúbku, preto odporúčam, aby ste použili strúhadlo na uhorky. Potom z plátkov odstráňte vodu papierovou utierkou a jemne ich postriekajte olivovým olejom. Najlepšie je, keď použijete spray. Rozložte plátky na plech vystlaný papierom na pečenie a v predhriatej rúre pečte 30 minút na 150 stupňoch, v polovici času ich otočte.

K domácim chipsom si urobte domáci krém, napríklad cesnakovo - avokádový krém, ktorý dokonale doplní chrumkavé chipsy. Avokádo očistite, kôstku odstráňte. Jeho mäkkú dužinu roztlačte vidličkou, potom osoľte, okoreňte, ochuťte citrónovou šťavou, primiešajte smotanu, strúhaný syr a pridajte roztlačený cesnak.

Zelerový snack s dresingom

Zeler očistite a krájačom na zeleninu ho nakrájajte na tenké látky. Posypte soľou, koreninovou soľou, potom plátky zeleru rozložte na plech vystlaný papierom na pečenie. Jemne postriekajte olejom, potom pečte na 200 stupňoch. Budete prekvapení, o koľko sú chutnejšie ako zemiakové chipsy, a navyše aj omnoho zdravšie, pretože obsahujú veľmi veľa vitamínov a minerálnych látok.

Zo zeleru si môžete urobiť aj krém. Očistite ho a nakrájajte na menšie kúsky. Poduste do mäkka v malom množstve osolenej vody, potom roztlačte lisom na zemiaky. Nakoniec ho vymiešajte do krémova s trochou smotany a masla, osoľte, okoreňte a ochuťte trochou muškátového orieška.

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac