Učím sa aj od Vás!

učím sa aj od vás!

Pred niekoľkými dňami som dostala veľmi milý list od Raffaely, dlhodobej užívateľky Manna produktov. Žiadala ma, aby som sa aj s Vami podelila o jej objav, ktorý, ako hovorí, urobil zázrak s jej pokožkou. Čítajúc jej recept na pleťovú vodu, som zostala vyslovene zvedavá, čo dokáže tento tonik z listov orechov a bazalky, takže som si ho pripravila aj ja. Ak máte aj Vy mastnú pokožku s vyrážkami, môžem Vám ho len odporučiť.


Suroviny

Z listov orechov si aj Vy môžete pripraviť čaj, práve v tomto období sa to najviac oplatí, keď sú ešte dokonale tmavozelené a nikde na nich nevidíte hnedé fľaky. Spareninu orechových listov môžete používať predovšetkým ako obklad, alebo pridať do kúpeľa, ak bojujete s ekzémom alebo akné. Čaj – verí sa – napomáha tráveniu, detoxikácii a zmierňuje tráviace problémy. Listy bazalky, známe svojou fantastickou vôňou, ktoré poznáme predovšetkým ako korenie, znižujú stres, je známy ich účinok na zlepšenie trávenia, ale menej už to, že ich šťava, podobne ako pri orechových listoch, znižuje zápaly a má antibakteriálny účinok, je zvykom ju používať aj na ťažko sa hojace rany. Môžete ňou potrieť aj bodnutia hmyzom.

Čistý čajovníkový esenciálny olej je jedným z mála, ktorý si môžete natrieť bezprostredne na pokožku, v liečbe vyrážok neexistuje účinnejšia prírodná surovina.  


A tu je recept z Raffaelinho listu

Chytila som väčší, pekný orechový list, potrhala ho na menšie kúsky, trošku postláčala bočnou hranou noža a následne uložila do menšej misky. To isté som urobila s tromi väčšími bazalkovými listami. (O bazalke som tiež veľa čítala; je v nej veľa vitamínu C, má antibakteriálny účinok a čistí pleť.) Následne som listy obarila s asi 1 dl horúcej vody a nechala som ich stáť asi hodinu, resp. pol druha hodiny. Potom som pridala kapsulu E vitamínu a 2-3 kvapky 100 % čistého Manna čajovníkového oleja. Dala som to do dobre uzatvárateľnej fľaše (takto pri skladovaní na suchom, chladnom mieste podľa mňa vydrží hoci aj niekoľko týždňov).

Pomocou vatového tampónu som si večer pretrela tvár týmto „roztokom“ a zmenu som pocítila takmer okamžite! Mojej pleti akoby sa uľavilo, mala som pocit, že je oveľa čistejšia, sviežejšia, a na vate som videla ešte aj nečistoty (a pritom som si predtým čistila tvár), a bola aj oveľa mäkšia. Na druhý deň ráno sa mi vyrážky úplne stratili! Akoby tam ani neboli bývali! Okrem toho akoby sa mi veľkosť a počet čiernych bodiek zmenšili na približne polovicu, pritom tento účinok som dovtedy nevedela dosiahnuť so žiadnym pleťovým prípravkom (či už bol prírodný, alebo kupovaný v drogérii).

Odvtedy používam už viac ako týždeň túto pleťovú vodu dvakrát denne (ráno a večer) a moja pleť je krajšia než kedykoľvek predtým! Je mäkučká ako zadoček dieťatka, vyrážky zmizli (pričom som s nimi v minulosti hodne bojovala) a aj čierne bodky sa vzdali. Viacerí sa vyjadrili, že aká vyzerám vyhladená a akú mám peknú pleť. Len tak žiari a vďaka tomu samozrejme aj ja, od šťastia. :)



Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

  • vedeli ste, že existuje súvislosť medzi chemikáliami v domácnosti a výškou iq malých detí?

    Vedeli ste, že existuje súvislosť medzi chemikáliami v domácnosti a výškou IQ malých detí?

    Ftaláty sú bežnou súčasťou hygienických a kozmetických prípravkov, ktoré nachádzame v produktoch kozmetických firiem ako chemické stabilizátory, v dezodorantoch, v lakoch na nechty a v telových mliekach sú použité ako stabilizátory vône, v PVC podlahách, v iných obloženiach, v pracom prášku, v umelohmotných spotrebných predmetoch – napríklad flakóny, osviežovače vzduchu, aj v našich potravinách, kam sa dostanú pri spracovaní alebo uvoľnením z obalov.

    Pozrieť
  • vegánska zmrzlinová špecialita, ktorá urobí dobre aj vašej pokožke

    Vegánska zmrzlinová špecialita, ktorá urobí dobre aj Vašej pokožke

    Pripravovali ste už nanuk z jedinej ingrediencie? Ak ešte nie, tak prišiel vhodný čas. Banán je nie len vhodnou voľbou na pleťovú masku, ale aj dokonalou surovinou na zmrzlinu.

    Pozrieť
  • máte mastnú pleť?

    Máte mastnú pleť?

    Niekoľko užitočných rád od Mydlovej víly pre vásVaša pleť sa mastne leskne, ligoce? Často sa stáva, že má mdlú farbu a je na dotyk drsná? Stále objavujete na svojej tvári nové a nové vyrážky a čierne bodky? Tak patríte do kategórie mastnej, problematickej pleti. Čítajte ďalej, a dozveďte sa, čo môžete robiť proti nežiadúcim, nepríjemným príznakom!

    Pozrieť

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený! Tu sa môžete prihlásiť

  • avatar
    • Valeria
    • 2016-12-28 21:08

    Mimochodom, ďakujem za recept, určite vyskúšam!

    • Valeria
    • 2016-12-28 21:08
  • avatar
    • Valeria
    • 2016-12-28 21:05

    Milá pani Vargová,
    inšpirovalo Vás to natoľko, že máte v pláne do ponuky zaradiť aj manna pleťové vody? Keďže som na ich používanie už roky zvyknutá, veľmi by ma to potešilo :-)

    • Valeria
    • 2016-12-28 21:05
    • avatar
      • Andrea Vargová
      • 2017-01-11 14:04

      Milá pani Valéria, hlavným cieľom je spokojnosť našich zákazníkov, preto v budúcnosti plánujem rozšíriť náš sortiment o nové produkty.   :-)

      • Andrea Vargová
      • 2017-01-11 14:04

Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac