Takto sa ochlaďte v najväčších horúčavách
takto sa ochlaďte v najväčších horúčavách

Takto sa ochlaďte v najväčších horúčavách



Leto je v plnom prúde, ale nemôžete každý deň tráviť oddychom pri vode. V týchto prípadoch sa zídu tipy na ochladenie, ktoré spríjemnia horúci mestský život. Ukážem vám svoje obľúbené!

Keď ortuť na teplomere ukazuje viac ako tridsať stupňov, keď už nepomáhajú ani žalúzie stiahnuté celý deň a listami stromov nepohne ani ten najmenší vánok, potom nestačí pokračovať v obvyklej dennej rutine. Potrebujete nejakú stratégiu, pomocou ktorej bude horúčava znesiteľnejšia a príjemnejšia pre vás, ale aj pre členov vašej rodiny. Drobné praktické triky, ktoré prinesú chladivé osvieženie v najväčších horúčavách a prispejú k lepšej nálade.

  1. Mätová sprcha

V teple sa spotíte skôr, preto je samozrejmé, že je príjemné postaviť sa pod sprchu denne aj viackrát. Ako vlažné kvapky vody padajú na vaše telo, rozprúdi sa váš krvný obeh a pomaly sa ochladíte. Pre dosiahnutie dokonalého osvieženia vyskúšajte Manna sprchovací gél s vôňou rozmarínu a mäty. Očarujúca, chladivá vôňa mäty prinesie skutočné ochladenie a budete mať doslova pocit, ako keby ste sa prechádzali v chladnom pralese.

Pokiaľ nemáte možnosť počas dňa sa osprchovať, potom si tvár a predlaktie umyte studenou vodou, uvidíte, že vás to úplne osvieži. Keď ste doma a už veľmi trpíte teplom, aj vtedy je dobrým nápadom, keď napustíte do lavóru studenú vodu, v ktorej si budete namáčať nohy 10 minút, bude to veľmi príjemné. Nakvapkajte do vody pár kvapiek 100% čistého čajovníkového alebo citrónového esenciálneho oleja od Manny, ešte lepšie je, keď ich pred tým zriedite s trochou kokosového oleja.

  1. Čistá, životodarná voda

Keď ste si už telo zvonka ochladili, môže prísť na rad hydratácia zvnútra. Na horúce dni by som azda ani nemohla dať lepšiu radu, ako dostatočný príjem tekutín, lebo v teple je najdôležitejšie, aby ste si vedeli vyparenú, vypotenú vodu doplniť. Najlepšie je, pokiaľ na uhasenie smädu použijete čistú vodu, ale ak túžite po nejakej obmene, vhoďte do nej pár kúskov nakrájaných uhoriek, mätových listov, alebo jahôd. Pitnej vode dodajú príjemnú chuť.

  1. Chladivá kvetinová voda

Keď ste doposiaľ nevyskúšali kvetinové vody, leto je dokonalou príležitosťou, aby ste tak urobili. Vyberte si niektorú z Manna kvetinových vôd, ale teraz ich výnimočne nedávajte do kúpeľne, ale do chladničky. Studenú fľašku si potom ráno ľahkým pohybom vložte do tašky, sprej si striekajte na ruky, nohy, vlasy, tvár, alebo napríklad aj na brucho. Bude to veľmi príjemný pocit.

Keby ste chceli, osviežujúci sprej si môžete vyrobiť aj po domácky. Do prázdnej fľašky po Manna kvetinovej vode naplňte nesýtenú minerálnu vodu, potom jej pridajte vôňu
100% prírodnými Manna esenciálnymi olejmi. Odporúčam, aby ste do fľašky pridali 5-6 kvapiek esenciálneho oleja. Vyberte si citrusovú, alebo drevitú vôňu: citrón, pomaranč, eukalyptus, čajovník alebo levanduľu. Čarovné vône vám zlepšia aj náladu.

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac