Takto chráňte zdravie pokožky svojho dieťaťa
takto chráňte zdravie pokožky svojho dieťaťa

Takto chráňte zdravie pokožky svojho dieťaťa



5 nenahraditeľných tipov na nádhernú detskú pokožku

Nič nemá lepšiu vôňu, nič nie je na dotyk hodvábnejšie, ako pokožka bábätka. Avšak v prvom roku života to môže zmeniť mnoho vonkajších aj vnútorných faktorov. Vy ako matka môžete veľa urobiť pre to, aby mäkučká pokožka dlho vydržala byť takou hodvábnou, ako pri novorodeniatkach.

1. Prehodnoťte kúpeľ

Vodu väčšinou obľubuje každé bábätko, kúpeľ je hotovým rituálom. Bábätká však nepotrebujú každodenný kúpeľ, to ich pokožku iba vysušuje. Stačí ich okúpať týždenne dva – trikrát, v ostatné dni ich stačí poutierať vlhkou textilnou plienkou. Je dôležité, aby ste boli v záhyboch (podpazušie, zápästie, stehná, slabiny, koleno) mimoriadne dôkladní.

Pri kúpeli je dobré vybrať pre svoje bábätko taký prírodný kozmetický prípravok, ktorý je vyrobený vyslovene na citlivú detskú pokožku. Je to dôležité aj preto, lebo aj samotná voda vysušuje, keď k nej pridáte zle vybranú detskú penu do kúpeľa, môže to mať negatívne následky.

Kým je vaše dieťa veľmi malé, môžete si vybrať niektorý 100% čistý olej, z ktorého do malej vane vody stačí naozaj veľmi máličko. Takto vhodne hydratujete pokožku dieťaťa, v tomto prípade nepotrebujete žiadne iné prípravky do kúpeľa.

2. Plienky sú nebezpečnou oblasťou

Určite ste sa už aj vy stretli s plienkovými vyrážkami. Žiaľ, citlivý detský zadoček sa môže ľahko poraniť, hlavne keď nemeníte dosť často plienky a nehydratujete, nechránite túto oblasť najvhodnejšie.

Je dôležité, aby ste si vybrali taký krém na zapareniny, ktorý je vyrobený z prírodných surovín, nedráždi pokožku dieťaťa, na druhej strane vytvára dokonalú ochrannú vrstvu medzi detskou pokožkou a plienkami. Druhou dôležitou otázkou je používanie vlhčených utierok. Niektorí si na ne nedajú dopustiť, iní ich odsudzujú, lebo mnohé z nich obsahujú chemikálie.

3. Dôležitá je hydratácia

Vaše bábätko sa 9 mesiacov vyvíjalo v chránenej škrupinke. Po narodení chráni a hydratuje jeho pokožku plodová hmota. Vo väčšine nemocníc ju hneď po narodení zmyjú, pričom je to veľmi užitočná látka. Príroda nestvorila priebeh pôrodu práve takto náhodou. Túto látku je neskôr potrebné nejakým spôsobom nahradiť, lebo pokožka dieťaťa sa stane bezbrannou.

Je dôležité, aby ste doma vždy mali nejaký prírodný krém priateľský k pokožke a bez chemikálií, ktorým – keď to považujete za potrebné – môžete hneď natrieť pokožku svojho bábätka.

4. Perte pracími prostriedkami bez chemikálií

Toto je jedným z najdôležitejších prvkov spomedzi všetkých, pretože oblečenie je to, s čím sa pokožka dieťaťa vždy stretáva. Od pracích prostriedkov s obsahom chemikálií môžu, žiaľ, vzniknúť rôzne kožné problémy. Keď tomu chcete predísť, určite zabudnite na pracie prostriedky a aviváže s chemikáliami a nahraďte ich prípravkami priateľskými k pokožke.

5. Chráňte pred slnkom!

Citlivá pokožka vášho bábätka nie je pripravená na škodlivé slnečné lúče. Musíte ju chrániť omnoho intenzívnejšie ako seba samého. Na hlavičke nech vždy má klobúčik alebo čiapku (ešte aj v tieni), šaty nech sú 100% bavlnené, s hustým tkaním. Zaobstarajte aj detské slnečné okuliare, už sa dajú dostať vo veľmi dobrej kvalite. Doobeda od 11 hodiny do poobedia 3 hodiny nechoďte von.

Aj vy máte podobné tipy? Podeľte sa s nami o ne!



Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac