Super chutný, diétny jablkový lekvár, po domácky!
super chutný, diétny jablkový lekvár, po domácky!

Super chutný, diétny jablkový lekvár, po domácky!



Jablkový lekvár je jeden z mojich obľúbených a najlepšia je, samozrejme, vlastnoručne vyrobená verzia. Je dokonalou maškrtou aj sama o sebe, ale môžete s ním urobiť aj úžasné zákusky!

Jablko patrí medzi to ovocie, ktoré viete takmer vždy ľahko zohnať, ale v tomto období roka sa ním na doma viete zásobiť v mimoriadne dobrej kvalite. A čo s ním? Varenie lekváru, okrem toho, že je to výborná zábava, je aj veľmi užitočné, pretože tieto fľašky s lekvárom môžete kedykoľvek vybrať zo špajze a môžete si urobiť chutné sladkosti. Navyše tomu nemusíte venovať celý víkend, pretože mnou odporúčaný diétny jablkový lekvár sa dá urobiť veľmi ľahko a jednoducho!
Jablkové dobroty sú však z nejakého dôvodu vždy sprevádzané škoricou, tieto dve chute a vône sú neoddeliteľné! Už samotná vôňa škorice počas pečenia prinesie do vášho domova relaxačný pocit, hneď, ako sa božská vôňa škorice zmieša so vzduchom.

Teraz sa ale pozrime na recept super diétneho jablkového lekváru!

Prísady:
150 dkg umytých jabĺk
3 dl čerstvo lisovanej pomarančovej šťavy
šťava z 1,5 citróna
6 polievkových lyžíc sušenej pomarančovej kôry
6 cm čerstvého zázvoru, očisteného, nastrúhaného
3 ploché kávové lyžičky mletej škorice
3 polievkové lyžice 2:1 želírovacieho prášku

Príprava:
Jablká nakrájajte na kocky, vložte ich do hrnca s pomarančovou šťavou a nechajte zovrieť, potom dajte na nižší plameň.
Za stáleho miešania uvarte ovocie do mäkka, pomaly pridávajte citrónovú šťavu, pomarančovú kôru, očistený, nastrúhaný zázvor a mletú škoricu. Keď budú jablká úplne mäkké, rozmixujte ich tyčovým mixérom, pridajte želírovací prášok a povarte ešte pár minút. Keď ste hotoví, ešte za horúca rozlejte lekvár do čistých fľašiek, na vrch nasypte štipku salicylu. Nechajte vychladnúť v suchom zábale, potom vložte do chladničky, ale dlho vydržia aj na poličkách v špajze.

Je dokonalý sám o sebe, alebo po natretí na koláč, ale keď chcete byť ešte kreatívnejší, tak je tu pre vás jeden vegánsky recept, v ktorom môžete použiť tento úžasný lekvár!

Vegánsky jablkovo – škoricový muffin

Prísady:
36 dkg múky
3 čajové lyžičky prášku do pečiva
1 štipka soli
1 štipka škorice
12 dkg kokosového oleja
12 dkg hnedého cukru

2 čajové lyžičky škoricového sirupu
2 dl sójového alebo kokosového mlieka
2 stredne veľké jablká

Príprava:
Jablká očistite, vykôstkujte a nakrájajte na drobné kúsky. Potom zmiešajte múku, prášok do pečiva, soľ a škoricu. Do druhej misy dajte kokosový olej a cukor, tyčovým mixérom vymiešajte do penista a prilejte do zmesi múky. Sirup zohrejte, potom pridajte do hmoty spolu s rastlinným mliekom a celé dobre premiešajte. Nakoniec k hmote pridajte jablká, zapracujte ich a vložte do muffinových foriem. Pečte v predhriatej rúre na 180-200 stupňov 35-40 minút, nechajte vychladnúť, potom pred podávaním natrite na vrch muffinov za čajovú lyžičku jablkového lekváru.

Po maratóne pečenia sa rozmaznávajte Manna Luffovým peelingom s vôňou zákuskov.

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac