Šťastné Vianoce! – Naše najlepšie tohoročné momenty
Šťastné vianoce! – naše najlepšie tohoročné momenty

Šťastné Vianoce! – Naše najlepšie tohoročné momenty



Počas vianočného večera by som si s Vami rada spomenula na tie chvíle, na ktoré som najviac hrdá. Na úsmev, ktorým ste vítali dobré skutky Víl Manny. Najkrajším darčekom je, keď nezištne pomáhame iným. Ďakujem, že aj tento rok sme to mohli urobiť spolu s Vami!

Vianočný večer je pre mňa vždy výnimočnou chvíľou. Vtedy sa vždy trochu zastavím a spomeniem si na uplynulý rok, zhrniem všetko, čo sme spolu prežili a zažili. Spomeniem si nielen na dlhé a vzrušujúce hodiny, kedy sme vyvíjali naše produkty, ale aj na tie zážitky, keď sme darovali trochu inak.

Darovať sa dá, samozrejme, nielen inštitúciám. Dar prírode je zasadenie stromu, skrášlenie okolia budovy našich kancelárií, alebo aj to, že sme z našich Mánn úplne vylúčili zložky živočíšneho pôvodu a stali sme sa vegánskymi. Vždy, keď si na to všetko spomeniem, cítim vďačnosť, hrdosť a lásku!

Tú sú najlepšie momenty roka, ktoré sme mohli prežiť vďaka vám!

Víly Manny obdarovali pacientov detskej nemocnice

Povznášajúci, dojímavý a neskutočne dobrý pocit. Priznávam, že naša návšteva v nemocnici - čo sa už dnes stalo tradíciou -, bola pre nás jedným z najcitlivejších momentov. Vďaka vašej pomoci sme mohli do života tých detí, ktoré sú nútené Štedrý večer stráviť medzi štyrmi stenami nemocnice, vniesť trochu radosti a hravosti. S Vílami Manny sme mesiace robili zbierku: hračiek, plyšových zvieratiek, takých darčekov, ktoré sme potom pekne zabalili a darovali malým pacientom.

Samozrejme, nemocnici sme darovali aj také darčeky, ktoré môžu potrebovať v každodennom živote: kúpili sme im prikrývky do detských postieľok, maliarsky stojan s farebnými perami a farbiacim papierom, aby sa mohli malí pacienti prehupnúť cez ťažké chvíle liečenia vlastnou kreativitou. Víly priniesli aj praktické Manna darčeky: tento rok sme sa snažili urobiť radosť aj mydlovými darmi, aby sa mohli drobci o svoju pokožku starať podľa možnosti najlepšími, voňavými prírodnými mydlami. Najvýraznejšou však bola preliezka spolu so stanom. Na úsmevoch detí sme videli, že sa nevedia dočkať, aby ju vyskúšali. My sme tam dojato stáli, lebo sme pochopili, že návšteva obyvateľov detskej nemocnice bola pre nás rovnakým darčekom, ako pre nich. Rozradostilo to celý december tímu Manny a radosť, ktorú sme videli na tvárach detí, ostane večnou spomienkou.


Boli sme v detskom hospici

Detský hospic je miestom, kde sa snažia skrášliť život deťom, ktoré trpia chronickou, alebo neliečiteľnou chorobou, pričom sa o ne starajú aj zo zdravotného hľadiska. Žiaľ, hospic v posledných rokoch bojuje s vážnymi finančnými problémami, a to až natoľko, že sa už uvažovalo aj o jeho zatvorení. Práve preto sme sa rozhodli podporiť nezištnú prácu dobrovoľníkov a hospicu sme darovali tlakomery a merače hladiny cukru v krvi, ale aj deťom sme zobrali hračky a Manny. Neuveríte, ako veľmi sa všetkému tešili! Dievčatá mali z Manna kvetinových vôd obrovskú radosť, lebo ich príjemná, osviežujúca vôňa vniesla do izieb príjemnú vôňu prírody. Do balíka sa dostali aj starostlivo vyberané prírodné mydlá, voňavé, rozmaznávajúce Manny, vďaka ktorým sa nám možno podarilo trocha uľahčiť a rozveseliť všedné dni detí. Pre nás znamená veľmi veľa, že môžeme do rutiny každodenného života, akou je napríklad umývanie rúk, vniesť trochu zmeny.

Mydlový darček pre škôlkarov

Úprimne sa priznávam, že na návštevy v škôlkach sa vždy veľmi tešíme. Sú sprevádzané smiechom a uvoľnenou atmosférou! Tento rok sme celkovo darovali škôlkam 370 kg mydiel. Od pani učiteliek vieme, že používanie klasických mydiel namiesto tekutých výrazne rozvíja jemnú motoriku a schopnosť koncentrácie detí. Naplno ich zamestná, ako sa snažia klzké mydlo udržať v ručičkách. Bol to nádherný pocit sledovať ich, ako skúšajú mydlá! Boli takí, ktorým sa natoľko páčila príjemná vôňa sálajúca z Manna mydiel, že ich chceli ochutnať! : )


Záplava čokolády pre Lekárov Klaunov

Pri darovaní je pre mňa veľmi dôležité, aby sme nehľadeli na vlastné postoje, ale aby sme mali pred očami to, čomu by sa najviac tešili obdarovaní. Toto v prípade detskej nemocnice nebola otázka, veď každé dieťa sa najviac teší čokoláde! Niet divu, veď pri pohľade na tabuľku čokolády sa rozžiaria aj naše oči! Navyše už aj vedci zistili, že čokoláda obsahuje hormón šťastia, preto sme ju na prísne vedeckom základe vyhlásili za najlepší darček. Samozrejme, nie je jedno ani to, ako sladké maškrty odovzdáme. Lekárov - Klaunov, ktorí zavítajú do nemocníc, deti milujú. Malým pacientom sa venujú s takým humorom a láskou, že nebolo otázne, že čokoládu budú darovať oni. Som nesmierne hrdá na to, že tento rok sme mohli osladiť život malým dvakrát, na jar aj na jeseň, celkovo 19 kartónmi čokolády! Keď ste zvedaví na podrobnosti, prečítajte si môj letný príspevok o tejto srdcervúcej návšteve.


Veľké upratovanie s Vílami Manny

Určite viete, že čistota je jednou zo základných zásad v mojom živote, ktorú beriem veľmi vážne nielen pri zložkách kozmetických výrobkov, ale aj vo svojom okolí. Všetko čo je zbytočné, nech je to syntetická prídavná látka, alebo odhodený odpad, ktoré znečisťujú životné prostredie, má to na nás aj na našu Zem negatívny vplyv. Sú to veľké slová, ale nech vás to neodstraší! Aj najväčšie veci začínajú jedným maličkým krokom, aj v našom prípade to bolo tak, že sme sa obzreli okolo našej budovy, v ktorej sídlia kancelárie Manny a pozbierali sme všetky smeti, ktoré sme našli! Možno by ste si ani nevedeli predstaviť, od čoho všetkého sme očistili okolie, odpadom sa naplnilo niekoľko vriec. Bol to úžasný pocit, lebo sme urobili niečo pre čistotu ulíc a okolia, čo si všimli aj ostatní! Bolo to jedným z veľkých ponaučení roka a aj vás nabádam, aby ste urobili tento dobročinný „dar” v záujme vášho okolia a v záujme všetkých nás.

Sadili sme stromy a rastliny pre zelenšiu budúcnosť

Tento rok sme sadili stromy a rastliny spolu so škôlkarmi, a bola to poriadna zábava! Opäť sme sa veľa naučili a čas trávený záhradníčením bol dokonalým relaxom pre nás všetkých. Úprimne vám poviem, že sadenie stromu s malými škôlkarmi je radostné aj preto, lebo takto im vieme hravo predať lásku a úctu k rastlinám. Zasadené stromy tam budú aj vtedy, keď oni už budú dospelí. Bolo dobré vidieť, ako to pochopili a malé stromčeky začali vnímať ako svojich kamarátov.


Stali sme sa vegánskymi

Na koniec som nechala najväčší tohtoročný zvrat v živote Manny, na ktorý sme sa už poriadne dlho chystali. Okrem toho, že sme bez testov na zvieratách a používame 100% prírodné zložky, už môžeme o sebe povedať aj to, že sme vegánskymi. Čo to znamená? To, že každý jeden kúsok na palete Manny je bez akejkoľvek suroviny živočíšneho pôvodu (napr. med, mlieko, atď.) a sú vyrábané v plnej miere z rastlinných zložiek. Viem, že veľa fanúšikov Manny je vegánov, preto je to obzvlášť dôležité jednak pre vás, ale aj pre nás. Je to ďalší míľnik v uvedomelej a etickej ponuke produktov, ktorú predstavujeme.

Pre mňa boli najvýznamnejšími Manna momentmi tohto roka tieto. A pre vás? Napíšte mi to! V mene každého člena Manna tímu vám prajem šťastné a pokojné Vianoce!

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac