Správne ošetrenie suchej a citlivej pokožky
správne ošetrenie suchej a citlivej pokožky

Správne ošetrenie suchej a citlivej pokožky



Bohužiaľ, pokiaľ je vaša pokožka suchá a citlivá, nebude jej prospievať žiadne ročné obdobie.


Takže sa jej ošetrovaniu nevyhnete. Aj keď to môže mať veľa príčin, od genetických faktorov, po interné sťažnosti, problémy najčastejšie spôsobujú vonkajšie faktory. Dobrou správou pre vás však je, že používaním správnych prípravkov môže byť vaša pokožka jemná a hydratovaná po celý rok.


Čo škodí suchej a citlivej pokožke?


Bohužiaľ, veľa vecí. Vrátane sprchovania každý deň, pokiaľ sa nevykonáva so správnymi výrobkami. Je to preto, že kyslý plášť, chrániaci pokožku, sa poškodzuje pri každom kúpaní a sprchovaní. Preto je dôležité používať také mydlá a sprchové gély, ktorý túto ochranu nenaruší.


Pokiaľ vaša pokožka nie je iba suchá, ale zároveň aj citlivá, tak ste sa určite stretli s červenými bodkami a so svrbením. Je mimoriadne dôležité, aby ste sa vyhýbali všetkým látkam, ktoré môžu spôsobiť podráždenie. Nikdy sa nesprchujte, alebo nekúpte v horúcej vode a vyhýbajte sa aj drsným peelingom. Najlepší je vlažný kúpeľ, rýchla sprcha a aj to použitím prípravkov bez obsahu chemikálií.


Nezabúdajte ani na príjem správneho množstva tekutín, najlepšou voľbou je čistá voda. Pokiaľ nemáte správnu hydratáciu zvnútra, aj vaša pokožka sa bude vysušovať.


Zima a vietor sú tiež škodlivé, pretože ešte viac vysušujú pokožku, ktorá je beztak suchá. Avšak ani na jar, v slnečnom počasí netreba zabúdať na správnu ochranu a starostlivosť o pokožku.


Jarný vietor a pokožka je suchá


Osviežujúci jarný vánok a slnečné lúče, žiaľ, rovnako neprospievajú citlivej a suchej pokožke. Nadarmo by vám dobre padlo iba vystaviť svoju tvár slnku bez akejkoľvek ochrany, nebuďte v pokušení! V každom prípade používajte opaľovací krém!


Bez ohľadu na to, aké oblečenie radi nosíte, mali by ste uprednostňovať prírodné, priedušné látky, ako je napríklad bavlna, alebo hodváb.


Ak si chcete zaplávať a užiť si pláž, bohužiaľ zatiaľ prírodné vody zatiaľ neprichádzajú do úvahy. Voda na kúpaliskách a na plavárňach bohato obsahuje dezinfekčné prostriedky, preto by ste nikdy nemali zabudnúť na dôkladnú sprchu po ich návšteve, aby tieto chemikálie vašu pokožku ďalej nedráždili.


Je tiež dôležité, aby oblečenie, ktoré ste vyprali bolo dôkladne vypláchnuté, aby sa pozostatky pracieho prostriedku a aviváže nedostali do kontaktu s vašou pokožkou.


Čo môže byť riešením?


Na čistenie a starostlivosť o pokožku používajte v každom prípade prírodné produkty bez chemikálií.


Manna Sada starostlivosti pre suchú pokožku vám a vašej pokožke poskytne dokonalú potrebnú starostlivosť.


Doprajte si príjemnú vlažnú sprchu a použite neparfumované Manna Čistiace mydlo na tvár - White satin, ktoré je dlhoročným dôveryhodným členom Manna palety. Vychutnajte si pocit, kedy hodvábny, extra panenský olivový olej a zamatový sezamový olej, hladkajú pokožku spolu s organickým kakaovým maslom a kokosovým olejom.


Následne použite ďalšiu Mannu z tejto sady, Krémovú masku na pleť s ružovým ílom a maslom z aloe vera. K tejto Manne nemusíte nič primiešať, pretože ju dostanete pripravenú na použitie. Nemusíte urobiť nič iné, iba po očistení pokožky masku naniesť a užívať si rozmaznávanie aloe vera masla, ružového ílu, exotického bambuckého masla, mandľového a kokosového oleja, doplneného nádherným jojobovým olejom.


Pretože zázraky neexistujú


Bohužiaľ, zázraky neexistujú, nemožno šibnutím čarovného prútika urobiť našu pokožku dokonalou. No zázračné Manny existujú a pomôžu vám uľahčiť starostlivosť o pokožku.



Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac