Riešenia od Manny na kožné problémy tínedžerov
riešenia od manny na kožné problémy tínedžerov

Riešenia od Manny na kožné problémy tínedžerov



Keď som bola „násťročná“ ja, ešte sme nepoznali tak veľa prírodných surovín, ktoré sú už dnes súčasťou našich všedných dní, a ktorými vieme úspešne riešiť nepríjemné príznaky zmeny pleti. Dnešní tínedžeri sú deťmi Šťasteny, lebo veda už v oblasti starostlivosti o pleť veľmi pokročila, k dispozícii je obrovské množstvo prírodných kozmetických prípravkov, ktorými môžeme účinne zmierniť nepríjemné kožné príznaky dospievania.

Top 3+1 nepriateľov

1. Akné, vyrážky, pupienky

Puberta je okrem iného spojená aj s hormonálnymi zmenami. Hladina niektorých hormónov sa zvýši, na čo reaguje aj pokožka. Akné, vyrážky a pupienky sa objavia najmä na tvári, čím znepríjemnia každodenný život. Môžu sa však objaviť aj na ktorejkoľvek inej časti tela, napríklad na hornej časti hrudníka.
Tip od Manny: Umyte si tvár s Čistiacim mydlom s gáfrom na tvár alebo s Gáfrovým mydlom na tvár s aktívnym uhlím, ráno a večer. Keď cítite potrebu, po čistení tváre mydlom, si po nej prejdite arganovým skrášľujúcim olejom od Manny, alebo Organickým ghanským bambuckým maslom. Na cielenú liečbu odporúčam čajovníkový esenciálny olej, ktorý si natrite iba na zapálené alebo hnisavé vyrážky.

2. Lesknúca sa tvár
Vplyvom hormonálnych zmien môže byť Vaša pleť, ktorá je čoraz mastnejšia obzvlášť na čele, brade, v okolí nosa, lesklejšia s viditeľnými, rozšírenými pórmi – hoci už aj pár minút po umytí tváre. Aby bola matná, čistá a zdravá, je dobré týždenne raz alebo dvakrát použiť masku na tvár podľa typu Vašej pleti.
Tip od Manny: Masky na tvár od Manny Vám v tomto môžu veľmi účinne pomôcť, pretože sa vyrábajú z kozmeticky čistého ílu, v plnej miere bez chemikálií.

3. Nadmerné potenie
V období dospievania je veľmi častým javom, že sa dlane, chodidlá, podpazušie, alebo pokožka hlavy nadmerne začnú potiť. Často sa tento nepríjemný stav objavuje na celom tele. Môže to byť spôsobené stresom, úzkosťou, nadmernou činnosťou sympatického nervového systému, ale na vine môžu byť aj hormonálne zmeny.
Tip od Manny: Pokúste sa oddychovať, kedy len môžete. Vyhýbajte sa silno korenistým jedlám, nápojom s obsahom kofeínu a fajčeniu, pretože aj tieto zvyšujú potenie. Používajte prírodné krémové deodoranty. U nás si môžete vybrať zo štyroch druhov deodorantov. Pri sprchovaní používajte Neparfumované COCO mydlo s morskou soľou, ktoré funguje aj ako jemný peeling.

4. Strie
Áno. Žiaľ tvorba strií nie je nočnou morou iba pre tehotné ženy, ale týka sa aj tínedžerov. Rýchly prírastok na váhe a tempo rastu pleť často nevie nasledovať, preto sa na nej vytvoria malé trhlinky. U chlapcov je to typické najmä na chrbte, stehnách a zadku, u dievčat zase na prsiach, zadku a stehnách.
Tip od Manny: Je veľmi dôležité, aby Vaša pleť ostala pružná. K tomu je potrebné, aby ste si našli najvhodnejšiu starostlivosť na typ Vašej pokožky. Na postihnutých miestach, alebo všade tam, kde sa Vám po kúpeli a sprchovaní zdá, že je pleť napnutá, svrbí, namiesto rôznych telových mliek používajte Manny bez chemikálií, organické ghanské bambucké maslo, Organický panenský kokosový olej, Organické kakaové maslo, v zime Vám odporúčam penové krémy.

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac