Prírodné domáce prípravky na vyrovnanie vlasov a ľahšie rozčesávanie

prírodné domáce prípravky na vyrovnanie vlasov a ľahšie rozčesávanie Máte jemné vlasy? Každé česanie je pre Vás utrpením? Prípadne ste mamičkou dievčatka s dlhými vlasmi, ktorá by nechcela striekať na vlasy svojho dieťaťa chemické prípravky, ale zovrie Vám srdce, lebo každé ráno začína plačom? Existuje aj prírodné riešenie!

Prírodné, čisté oleje najjednoduchšie ošetrujú vlasy, chránia aj voči horúcemu vzduchu pri fénovaní. Tieto oleje však môžu ľahko Vaše vlasy zaťažiť. Preto, ak ma počúvnete, panenský kokosový olej, alebo skrášľujúci jojobový či arganový olej, nebudete nanášať na vlasy rukou, ale striekať pomocou flakónu s rozprašovačom s pumpičkou. Týmto spôsobom ušetríte aj olej!

Ak máte pocit, že riešenie pomocou čistého oleja nie pre Vás vhodné, viem Vám ponúknuť
aj dva recepty.

1. Pripravte si:

½ litra vody
4 polievkové lyžice odvaru z koreňa slezu
4 polievkové lyžice 5% jablčného octu
1,5 polievkovej lyžice jojobového alebo arganového oleja
15 kvapiek z Vášho obľúbeného esenciálneho oleja (na ošetrenie vlasov sa najviac hodí levanduľa, rozmarín a čajovník)

Postup prípravy:


Koreň slezu a vodu varte 15-20 minút, nechajte rovnaký čas
chladnúť a preceďte. Ocot, olej a esenciálny olej pomiešajte v nádobe a pridajte precedený odvar zo slezu, celé prelejte do flakónu s rozprašovačom. Prázdny flakón po kvetinovej vode Vám aj v tomto prípade môže výborne poslúžiť.

2. Ide o podobný recept, ale miesto lesk dodávajúceho octu obsahuje gel z aloe vera, a v porovnaní s predošlým receptom väčšie množstvo esenciálneho oleja.

Budete potrebovať:

2 polievkové lyžice
odvaru z koreňa slezu
½ litra vody
2 polievkové lyžice gelu aloe vera
20 kvapiek levanduľového esenciálneho oleja
10 kvapiek rozmarínového esenciálneho oleja
Nie je to nutné, ale môžete pridať jednu polievkovú lyžicu arganového alebo jojobového skrášľujúceho oleja – zmes bude ešte lepšia!

Postup prípravy:

Koreň slezu varte vo vode dovtedy, kým sa približne polovica vody neodparí, potom odvar preceďte, a počkajte, kým vychladne. Primiešajte ostatné suroviny, nalejte do flakónu s rozprašovačom. Ak prípravok práve nepoužívate, uchovávajte ho v chladničke, toto množstvo postačuje približne na 1-2 týždne.

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený! Tu sa môžete prihlásiť

Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac