Pri športovaní je lepšia ako voda

pri športovaní je lepšia ako voda

Šťava zo zeleného, ešte nezrelého kokosového orecha je osviežujúci nápoj, bohatý na minerálne látky, ale chudobný na sacharidy a kalórie. Biela tekutina ešte nie je taká mastná a voňavá ako kokosové mlieko z hnedého kokosu, ale jej početné prednosti sú dobre známe.

Je to najlepší prírodný osviežujúci nápoj po spotení sa

Kokosová voda je vynikajúci izotonický nápoj, ktorým si môžete prirodzenou cestou doplniť pri športe alebo v teple vypotené minerálne látky. V 100 ml kokosovej vody je len približne 15 kalórií a menej ako 5 gramov cukru, ale obsahuje viac draslíka ako 4 banány. Nájdeme v nej aj množstvo vápnika, horčíka a fosforu, tuky takmer žiadne.

Je zvykom ponúkať ju s ovocnou šťavou, aby bola chutnejšia. Ďaleko za sebou zanecháva tradičné športové nápoje, napokon, miesto umelých farbív a syntetických vitamínov je plná prírodných živín, a takisto ju môžete nájsť na pultoch obchodov.

Dokonca v niektorých situáciách je vyslovene lepšie, ak pijete kokosovú vodu miesto vody, lebo jej zloženie je prekvapivo podobné zloženiu ľudskej krvnej plazmy. Preto sa v minulosti stávalo, že v exotických krajinách, ako je Japonsko, počas druhej svetovej vojny chorých hydratovali infúziami z kokosovej vody.

Podľa najnovších lekárskych výskumov nie je ako infúzia vhodná, ale ako športový nápoj je určite lepšia ako voda aj ako izotonické nápoje, pretože z kokosovej vody dokáže človek skonzumovať viac bez toho, aby mal žalúdočné problémy.  

Po veľkej fyzickej námahe (bežci na dlhé trate, hráči tenisu, turisti, pozor!), alebo v extrémnom teple je teda rozumnejšie vybrať si radšej kokosovú vodu.

Zdroj: http://goo.gl/ai2QXH.



Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený! Tu sa môžete prihlásiť

Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac