4 zločiny, ktoré môžete spáchať na svojej pokožke

4 zločiny, ktoré môžete spáchať na svojej pokožke

1. Vynecháte čistenie pleti

Denne dvakrát – ráno a večer – si vyčistite pleť s mydlom podľa typu svojej pokožky, potom ju hydratujte znovu len svojej pokožke najlepšie vyhovujúcim maslom alebo olejom. Čisto rastlinné oleje Manny sú také bohaté a čisté, že sa môže stať, že ráno už nebudete musieť rozmaznávať svoju pleť ďalšou dávkou výživného oleja, lebo už aj tak bude dokonale hydratovaná a pružná.

2. Používate priveľa druhov produktov

Starostlivosť o pleť bez chemikálií je v tomto neprekonateľná: jedinou Mannou môžete nahradiť aj päť kozmetických produktov, a ešte sa Vám uvoľní množstvo miesta v kúpeľni. Ak miešate priveľa značiek, ľahko sa môžete dostať do začarovaného kruhu: škodlivé účinky jedného musíte eliminovať druhým produktom, a toto často nemá konca, darmo míňate stále viac, stav Vašej pokožky sa takmer nemení. Ak sa však rozhodnete pre zmenu, a zvolíte si používanie produktov bez chémie, Vaša pokožka si badateľne vydýchne. Ak máte problémy, je zrejmé, že najlepším riešením je radikálne zníženie počtu rizík, ktoré sú zdrojom iritácií pokožky.

3. Denne si vytláčate akné, komedony

Toto je veľmi zlý zvyk a stav Vašej pokožky sa ním bude stále len zhoršovať. Najlepšie, čo môžete urobiť, okrem toho, že neurobíte ani jednu z hore opísaných chýb, je to, že preskúmate, aký problém sa môže skrývať v pozadí. Akné v žiadnom prípade nevytláčajte, tým sa situácia  len zhoršuje. Odporúčam aplikovať radšej po jednej kvapke 100 % čistého čajovníkového esenciálneho oleja, ktorý môže aj neriedený prísť do styku s Vašou pokožkou, a používajte pravidelne ílové masky, ktoré ako magnet vytiahnu znečistenie z Vašej pokožky a uvoľnia upchané póry.

4. Zachádzate so svojou pokožkou príliš drsne

Používate kefku na tvár, peeling s príliš zrnitou soľou alebo cukrom, alebo sa pokúšate ošetriť si lesknúce sa oblasti pleti s alkohol obsahujúcimi tonikmi? Nerobte to. Pokožka je prvou obrannou líniou Vášho tela, ak poškodíte jej povrch, uvoľníte tým cestu nákazám a len veľmi ťažko budete vedieť vrátiť správnu hodnotu pH svojej pokožky a nastaviť zdravú rovnováhu.

Vaša pokožka, najmä pleť, si vyžaduje jemnú starostlivosť, a preto urobíte najlepšie, ak sa naširoko vyhnete v kozmetickom priemysle používaným konzervačným látkam, umelým farbivám a arómam, a budete sa ošetrovať, rozmaznávať výlučne s produktmi obsahujúcimi prírodné zložky, ktoré sú zaručene „bez“.



Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený! Tu sa môžete prihlásiť

Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac