Predíďte nepríjemným pachom!

predíďte nepríjemným pachom! Už aj ja ledva čakám, aby som si mohla obuť plátenky, ráno mohla odísť z domu v pohodlných, ľahkých balerínkach. Zimné topánky, čižmy pošlem na zimný spánok. Nosenie obuvi na holé nohy však, aj keď to dobre vyzerá, dokáže vyvolať nepríjemné problémy: pľuzgiere, potenie nôh a rýchlo zničené topánky.

Pot nôh – podobne ako vyparovanie na iných bodoch tela – je bez zápachu. Za ten pach je sú zodpovedné baktérie žijúce na Vašej pokožke alebo v topánkach.

Ako tomu môžete zabrániť?

  1. Namiesto ponožiek z umelých vlákien si zvoľte bavlnené. Už sú dostupné aj úplne nízke, ktoré nevytŕčajú ani z jarných topánok.
  2. Ak si obúvate topánky naboso, alebo ich máte ešte nové, predtým, než si ich obujete na celý deň, sa Vám oplatí chodiť v nich niekoľko hodín doma.
  3. Ak sa z Vašich topánok šíri nepríjemný zápach, počkajte, kým sa trochu vyvetrajú, a vložte do nich ponožku naplnenú sóda bikarbónou. Do sóda bikarbóny môžete predtým nakvapkať niekoľko kvapiek čajovníkového alebo citrónového esenciálneho oleja.
  4. Trik proti pľuzgieru, ktorý môžete vyskúšať aj s Manna krémovým deodorantom: kritické body potrite v tenkej vrstve krémovým deodorantom, alebo
  5. si pripravte púder bez mastenca doma. Budete k tomu potrebovať:
Pomiešajte, uložte do uzamykateľného flakónu, aby sa vône neuvoľnili.

+1 tip: proti stvrdnutej pokožke si večer vmasírujte do pokožky chodidiel organické alebo prémiové Manna bambucké maslo. Na tento cieľ odporúčam levanduľovo-čajovníkovú verziu.

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený! Tu sa môžete prihlásiť

Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac