Prečo si prečítať, z čoho sú vyrobené vaše kozmetické prípravky

prečo si prečítať, z čoho sú vyrobené vaše kozmetické prípravky Môže sa stať, že z najcennejších zložiek je v ňom najmenej.
Čoraz častejšie sa stretávam v obchodoch s podozrivo lacnými výrobkami, ktoré obsahujú arganový alebo levanduľový éterický olej. Na fľaškách, tubách a téglikoch veľkými písmenami označujú obsah týchto olejov, avšak iba pozorný a skúsený zákazník zistí, že prírodný bylinný olej je iba jednou účinnou látkou z mnohých zložiek obsiahnutých v kozmetickom výrobku.
Často sa stáva, že do základného krému (na chemickej báze) zamiešajú pár kvapiek oleja a prípravok je predávaný pod menom tohto oleja. Buďte zvlášť opatrní, ak si prípravky vyberáte na internete: v mnohých internetových obchodoch sa neuvádza úplné zloženie výrobku. V týchto prípadoch vo mne vzniká podozrenie, že niečo nie je v poriadku a namiesto prírodného produktu mi ponúkajú úplne obyčajný krém, šampón alebo sprchový gél s vysokým obsahom priemyselných chemikálií, pri ktorom uvádzajú len jednu-dve z reálnych zložiek.
Ja s tým nesúhlasím. Dobre viem, že povinnosť uvádzať presné zloženie výrobku je definovaná právnymi predpismi (okrem vonnej zložky, tu nikdy nie je isté, čo pojem „parfum“ presne zahŕňa). Som presvedčená o tom, že aj zákazníci nakupujúci cez internet musia mať zabezpečenú možnosť informovať sa o všetkých zložkách kozmetického prípravku, veď aj ja nakupujem takto, či ide o potraviny, alebo kozmetiku. Tohto pravidla sa držím aj v Manne:

Na webovej stránke Manny nájdete mnoho výrobkov a pod každým máte možnosť prečítať si ich zloženie do podrobností.


Ak aj vám záleží na tom, čo si nanesiete na pleť a vlasy, na stránkach Manny nájdete všetky informácie. Ide o údaje o navrhovaných oblastiach použitia, o kontraindikáciách, o presnom zozname zložiek alebo o pôvode zložiek a spôsobe ich výroby.
Ak ešte stále máte nejaké otázky, smelo sa spýtajte, my vám odpovieme.

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený! Tu sa môžete prihlásiť

Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac