Pre toto si v lete urobte kokosový zábal na vlasy
pre toto si v lete urobte kokosový zábal na vlasy

Pre toto si v lete urobte kokosový zábal na vlasy



Čo urobia slnečné lúče s vašimi vlasmi? Odohráva sa podobný proces ako pri spálení pokožky: vonkajšia vrstva vlasov reaguje na slnečné lúče citlivo. Ako keby sa aj vaše vlasy opaľovali, ale bez ochrany. V závislosti od typu vašich vlasov môže byť poškodenie aj viditeľnejšie, mnohí si všímajú, že ich svetlé vlasy slnko „vytiahne“, dokonca sa môže spáliť aj vlasová pokožka.

Ako si môžete v lete chrániť vlasy?

Čo môžete urobiť? Zlaté pravidlo: keď idete na slnko, vždy keď môžete noste klobúk, čiapku, šatku. Vyhýbajte sa priamemu slnečnému žiareniu, takto sa vyhnete aj úpalu.

Okrem toho si chráňte a rozmaznávajte vlasy tak, ako len môžete. K tomu vám teraz poskytnem praktické tipy, medzi nimi aj aplikáciu kokosového zábalu na vlasy, ku ktorému odporúčam jednu z najkúzelnejších Mánn, extra panenský kokosový olej.

Je mýtus, že v lete ohrozujú krásu vašich vlasov iba slnečné lúče. Pozrime sa pekne postupne, ako si môžete chrániť svoje vlasy:

  • Dlhé vlasy sa v lete dajú upraviť rôznymi spôsobmi, ale ak vám v najväčšom teple padajú na plecia, potom vám môže byť kvôli ešte teplejšie. Vypnite si ich do drdolu, zopnite ich, urobte si ľahký letný účes, jednu vec však nerobte: nedotýkajte sa ich zbytočne. Keď dlhé alebo polodlhé vlasy vždy zopnete, chytáte ich, hráte sa v nich, potom sa môžu intenzívnejšie mastiť, alebo sa začnú lámať.
  • Slnečné okuliare vo vlasoch, ktoré posúvate hore - dole, vyzerajú síce veľmi „cool“, nie je to však účes a tiež to zvyšuje riziko, že sa budú vlasy viac mastiť (okuliare majú svoje miesto na vašich očiach, aby ich chránili pred UV žiarením).
  • Keď to preháňate a v lete si každý deň vlasy fénujete alebo žehlíte, potom máte veľký problém aj bez slnečných lúčov, pretože aj toto teplo intenzívne vysušuje. Sušenie vlasov nechajte na slnko, ich žehlenie ponechajte na inú príležitosť.
  • Kým si vlasy môžeme umývať hoci aj každý deň, zábal stačí používať iba týždenne raz. Manna extra panenský kokosový olej môže byť trhákom pri letnej starostlivosti o vlasy, lebo je ľahký, nezaťažuje vlasy, navyše ho môžete použiť od hlavy až po päty, na tvár aj na telo.

Čo dokáže urobiť kokosový olej pre krásu vašich vlasov?

100% vegánsky, extra panenský koksový olej je odpoveďou prírody na to, ako by ste mohli byť na svoje vlasy ešte pyšnejšie. Kokosová vôňa leta je príjemná a lákavá, za jeho jemnosť budú vaše vlasy naozaj vďačné. Môžete si byť istí, že sme pri jeho výrobe dbali na to, aby sme pre vás v nezmenenej podobe zachovali presne to, čo stvorila príroda.

Za studena lisovaný, Manna extra panenský kokosový olej, pochádza z viacnásobne kontrolovaných zdrojov, s chemikáliami, konzervačnými látkami, farbivami alebo vonnými prísadami sa nestretáva.

Ako použiť kokosový olej ako zábal na vlasy?

Pri príprave zábalu alebo masky z kokosového oleja berte ohľad na to, že kokosový olej sa začne topiť približne pri teplote 24 ºC. Do tejto teploty je roztierateľný, potom tekutý. Krabička Manna extra panenského kokosového oleja je priehľadná, vždy budete vidieť, čo môžete očakávať.

Ako maska na vlasy výborne funguje v tekutom aj tuhom stave, ale v lete je jeho používanie ešte jednoduchšie, lebo takmer určite veľmi nestuhne. Keby sa to však v chladnej izbe predsa len stalo, postavte ho do pohára s teplou vodou a okamžite sa stane jemným, ľahko roztierateľným. Nerieďte ho vodou, môže sa tým pokaziť.

Ďalším tajomstvom kokosovej masky na vlasy je to, že si ju vmasírujete do vlasov a vlasovej pokožky pred umývaním vlasov. Áno, smelo ho použite aj na pokožke vlasov. Keď ste ho naniesli, hlavu si zabaľte do uteráka. Môžete si ho na vlasoch nechať aj pól hodinu, potom si vlasy dôkladne umyte, k tomu nájdete Manny vhodné k typu vašich vlasov tu.

Môžu prísť ďalšie tipy na ošetrovanie vlasov?

Keď sa vám zapáčili domáce masky na vlasy, z tohto môjho príspevku z minulosti sa môžete dozvedieť, ktorých je 5 najlepších domácich zábalov na vlasy. Okrem olejového kúpeľa a banánovej masky na vlasy bude reč aj o tom, prečo sú pre vaše vlasy dobré pivo alebo harmanček.

Zimné tajomstvá starostlivosti o vlasy som dávnejšie zhrnula v tomto článku. Mali by ste vedieť a pripraviť sa na to, že: naše vlasy to nemajú ľahké ani v zime, lebo cievy vo vlasovej pokožke sa stiahnu, preto sa k vlasom dostane menej živín a kyslíka.

A ešte jeden extra tip s kokosovým olejom: keď nemáte náladu naniesť si zábal na vlasy, jemne ho vmasírujte do končekov vlasov, použite ho iba na ošetrenie končekov vlasov! Kokosový olej je navyše požehnaním nielen pre vaše vlasy, ale môže sa použiť aj na citlivú pokožku, na tvári aj na tele.

Už ste ho skúšali? Porozprávajte nám o ňom v komentári!



Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac