Kam miznú ozajstné zimy?

kam miznú ozajstné zimy? Takmer každý má v pamäti, že v jeho detstve, to bolo ale snehu a ozajstných zím. Sneh padal vo veľkých vločkách a neraz sa stalo, že jediným dopravným prostriedkom boli koňmi ťahané sane. Na jazerách sa dalo korčuľovať a na Dunaji cez zimu premávali ľadoborce, aby zabránili hromadeniu ľadových krýh.

Naše deti to už väčšinou poznajú len z rozprávania, pre ne je otázne, či vôbec počas tohoročnej zimy uvidia skutočný ľad, veľký sneh, alebo k tomu bude nutná niekoľkohodinová cesta autom k zjazdovke.

Myslím, že nie som jediná, kto má pocit, že ročné obdobia miznú a zimy sú stále miernejšie.


Vedeli ste, že z 12 mesiacov v roku 2015, 10 bolo doteraz najteplejších a podľa britskej meteorologickej stanice je veľmi pravdepodobné, že rok 2016 bude ešte teplejší? Katastrofy spôsobené extrémnym počasím sťažujú život miliónom ľudí a mnohí len nečinne sledujú, čo sa okolo nich deje.

Je toho ale veľa, čo proti ďalšiemu otepľovaniu Zeme môžete urobiť. Čo presne sú tie jednoduché veci, nevyžadujúce veľa námahy, s ktorými môžete ešte aj ušetriť peniaze, o tom som Vám napísala tu.

Šetriť energiou, včas opraviť pokazený kohútik a aspoň 1 deň v týždni nejesť mäso podľa mňa nie je také náročné, ale účinne zmenší Vašu ekologickú stopu, čo nie je iné, ako v hektároch vyjadrená plocha Zeme, na ktorej by sa bez znečisťovania prostredia dalo vyprodukovať to množstvo potravín a energie, ktoré je potrebné pre Váš životný štýl.

Ak máte ešte miesto na Vašom zozname novoročných predsavzatí, navrhujem, nezabudnite ani na toto!

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený! Tu sa môžete prihlásiť

  • avatar
    • Maria
    • 2016-01-21 13:28

    Ah, mam 25..a chybaju mi veru tie poriadne zimiska, ake som zazivala pocas detstva, plno snehu, treskuci mraz, ktory liezol pod nechty.... Zima sa pomalicky vytraca.. :( taktiez sneh na Vianoce je uz ( aspon tu u nas pri Nitre) uz snad asi rarita..... Smutne :(

    • Maria
    • 2016-01-21 13:28
    • avatar
      • Andrea Vargová
      • 2016-01-22 09:48

      Milá pani Maria, som rada, že článok sa páčil. :)

      • Andrea Vargová
      • 2016-01-22 09:48

Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac