Ideálne vegánske recepty na večere

ideálne vegánske recepty na večere

Tri recepty na chutné krémové polievky pre vegánov.


Predstavím Vám  tri vegánske verzie polievok, ktoré môžete rýchlo pripraviť, sú jednoduché - a celá rodina ich bude mať rada!


Krémové polievky sú odjakživa neoddeliteľnou súčasťou mojich všedných dní. V lete aj v zime ich pripravujem studené aj teplé, pokiaľ je to možné zo sezónnej zeleniny.


Podľa mňa sa s krémovými polievkami oplatí experimentovať nielen kvôli ich lahodnej chuti a jednoduchej a rýchlej  príprave, ale aj kvôli nekonečnému množstvu variácií.


1. Pikantná polievka z pečených paradajok

Veľmi jednoduché a veľmi chutné!


Prísady:


  • 1 kg menších paradajok

  • 4 veľké červené cibule

  • 4 strúčiky cesnaku

  • 2 vetvičky tymianu ( ak máte doma sušený, tak 2 čajové lyžičky)

  • 1 kávová lyžička nadrobno nakrájaného rozmarínu

  • 1 dl extra panenského olivového oleja

  • soľ a korenie

  • cca 2 polievkové lyžice Tabasca


Predhrejte rúru na 250 stupňov, zatiaľ prekrojte paradajky na polovice a zatlačte do nich strúčiky cesnaku. Cibule prekrojte na štvrtinky a dajte ich spolu s paradajkami na plech vyložený papierom na pečenie. Polejte olivovým olejom a posypte koreninami. Zelenina sa upečie asi za 20 minút, ľahko to posúdite podľa farby. Potom pečenú zeleninu rozmixujte, pridajte toľko horúcej vody, aby zakryla zeleninu. Prepasírujte cez sitko, aby bola krémovejšia, primiešajte Tabasco a môžete podávať.


2.Polievka z pečeného baklažánu

Kto tvrdí, že z baklažánu sa dá pripraviť len krém?


Prísady:


  • 1 veľký baklažán

  • 1 červená cibuľa

  • 6 strúčikov cesnaku

  • 2  polievkové lyžice extra panenského olivového oleja

  • 1 vetvička tymianu (ak máte doma sušený, tak 1 čajovú lyžičku)

  • ½  vetvičky rozmarínu

  • 4 šálky zeleninového vývaru  (môžete použiť kocku bio zeleninového vývaru)

  • 2 paradajky, alebo menšia konzerva lúpaných paradajok


Ohrejte rúru na 200 stupňov. Oba konce  baklažánu odstráňte a prekrojte ho pozdĺžne na štyri rovnaké časti. Na plech vyložený papierom na pečenie vložte plátky baklažánu a plátky očistenej nakrájané cibule, cesnaku a paradajok. Polejte olivovým olejom a posypte koreninami. Pečte asi 30 minút, kým zelenina nezmení farbu, potom  vyberte z rúry a odstráňte z baklažánu šupku. Ak zelenina nie je dostatočne mäkká, poduste ju ešte ďalej v prikrytej panvici s troškou vývaru. Hotovú zeleninu  rozmixujte tyčovým mixérom na pyré, podľa potreby pridajte vývar.  Podľa chuti osoľte a okoreňte.


3. Krémová polievka z červenej kapusty

Ide o naozaj pozoruhodnú špecialitu.


Prísady:


  • 1 malá hlávka červenej kapusty

  • 2-3 stredne veľké zemiaky

  • 1 dl kokosového  mlieka

  • 1 polievková lyžica škrobu

  •  čerstvo vylisovaná citrónová šťava podľa chuti

  • 1 štipka zázvoru

  • soľ


Kapustu pokrájajte na tenké prúžky a spolu so zemiakmi povarte v 1-1,5 litra slanej vody do mäkka. Pred dovarením vyberte dve naberačky kapusty, ktoré použijete ako závarku do polievky. Kým sa kapusta varí, v kokosovom mlieku dohladka vymiešajte škrob, ktorý potom plynulým tenkým prúdom nalejte do polievky. Aby sa lepšie premiešala, môžete do kokosovo-škrobovej zmesi vopred pridať niekoľko naberačiek polievky. Po zahustení polievky ju ešte krátko povarte. Polievku odstavte, dochuťte citrónovou šťavou a zázvorom.  Pri servírovaní rozdeľujte horúcu polievku na taniere, kam ste rozdelili predtým odobratú kapustu.  


Máte obľúbený recept na krémovú polievku?



Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

  • dezinfekcia bez toxínov

    Dezinfekcia bez toxínov

    Pravdepodobne už viete, že hlavnými piliermi domácnosti bez chemikálií sú pracia sóda, jedlá sóda, bieliaca soľ, kyselina citrónová, citrón a ocot. Existuje viacero možností, ako dezinfikovať bez chemických prostriedkov, vďaka ktorým môžeme z nášho domova navždy vylúčiť agresívne chemikálie.

    Pozrieť
  • päť zaujímavých a užitočných informácií o orechoch

    Päť zaujímavých a užitočných informácií o orechoch

    Pozrieť
  • ako si vybrať esenciálny olej?

    Ako si vybrať esenciálny olej?

    Prírodné, čisté, neriedené esenciálne oleje vplývajú nielen na Vaše telo, ale aj pocity a myslenie. Ide o výťažky z rastlín a ich plodov. Aromatické látky získavané z rastlín rôznymi technikami sa zároveň dostávajú do vzduchu, čím dokážu verne zachovať arómu pôvodnej rastliny.

    Pozrieť

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený! Tu sa môžete prihlásiť

  • avatar
    • Zuzana
    • 2017-10-02 22:22

    super receptíky! milujeme polievočky! dovolím si zdieľať

    • Zuzana
    • 2017-10-02 22:22
    • avatar
      • Andrea Vargová
      • 2017-10-03 12:04

      Milá pani Zuzana,

      ďakujem za zdieľanie, som rada, že som Vás receptmi potešila. Dobrú chuť:)

      • Andrea Vargová
      • 2017-10-03 12:04

Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac