Žiarivý zimný deň s Mannou
Žiarivý zimný deň s mannou

Žiarivý zimný deň s Mannou



Mannami si môžete pokryť celú svoju rutinu starostlivosti o tvár aj telo. Dokonca si nimi môžete starostlivosť o telo výrazne zjednodušiť, nahradiac nimi veľa iných, syntetických kozmetických prípravkov. Ako by ste mali postupovať v zime?

Zistite, ako plynie 24 hodín s Mannou!

  • Najúčinnejšou praktikou na krásu je spánok, nazvime ho nultým krokom dennej rutiny. Keď máte dostatok spánku, dáte tým šancu svojej pleti aby sa osviežila, obnovila (ja spím minimálne 6-7 hodín a snažím sa to dodržiavať, pretože fanúšikovia Manny si zaslúžia moju najlepšiu formu.) Spánok skrášľuje nezávisle od veku, typu pleti, aj pohlavia. Takže skôr, ako by ste v kúpeľni siahli po svojej obľúbenej Manne, myslite na to, že výdatným spánkom ste dali základy tomu, čo nasleduje potom, čiže čisteniu tváre.

  • Nasleduje vaše obľúbené Manna mydlo, ktorým si pleť očistíte (hoci aj počas sprchovania sa). Možno sa to zdá byť maličkosťou, ale po vystúpení z vane, alebo sprchy, si tvár ani telo uterákom silno neutierajte, iba ním nechajte jemne vodu vsiaknuť. Na jemné pohyby dajte pozor aj pri umývaní tváre, buďte ku svojej pleti šetrní.

Sú takí, ktorí považujú utieranie uterákom za akýsi jemný peeling, ale prezradím vám: nie je to tak. Pokiaľ máte suchú, citlivú pokožku, týmto môžete situáciu ešte zhoršiť, môžete si tak pokožku urobiť ešte citlivejšou, zraniteľnejšou. Keď už v ranných hodinách túžite po osviežujúcom telovom peelingu, vyberte si Mannu, ktorá sa najviac hodí k typu vašej pokožky.

Veľkým priateľom fanúšikov Manny so suchou, problematickou pokožkou je Čistiace mydlo na tvár – White satin. Keď je vaša pokožka menej citlivá, milovať budete telový peeling s drvenými hroznovými jadierkami alebo peelinové mydlo s mletými marhuľovými jadierkami. (Aj tieto sú šetrné, ale u precitlivených môže olupujúca zložka spôsobiť podráždenie.)

Dôležitým krokom osobnej hygieny je umývanie zubov. Vedeli ste, na Mannu sa môžete s dôverou obrátiť aj v oblasti starostlivosti o zuby bez chemikálií? Ja sa ešte stále nedokážem nasýtiť ebenovo čiernej Manna zubnej pasty s citrónovou vôňou a nemyslím tým (iba) na nezvyčajný pohľad, ale aj na to, ako jej fyzické čistiace látky účinne odstraňujú zubný povlak.

  • Deň sa môže začať, predtým však myslite aj na špecifické zimné výzvy, s ktorými sa môže stretnúť vaša pokožka.

Jednou z nich je slnečné žiarenie, druhou vysušenie. Veru aj zimné slnečné lúče prispievajú k predčasnému starnutiu pokožky, ku vzniku vrások. V minulosti som už písala, prečo nie je medzi Mannami mlieko na opaľovanie: veľmi zjednodušene preto, lebo použitie látok zabezpečujúcich pohltenie UV žiarenia je silne v rozpore s našimi základnými zásadami o nepoužívaní chemikálií.

Avšak preto, že neexistuje dokonalé prírodné telové mlieko, nevzdávajte sa ochrany pred slnečným žiarením – ani v jednom ročnom období. Aj na zimný výlet so sebou zoberte slnečné okuliare a chráňte si slnku vystavené časti pokožky, hlavne vtedy, keď sa zdržíte v prírode dlhšiu dobu.

Nezabudnite ani na to, že pokožku silno vysúšajú aj vietor, mráz a vzduch vyhrievanej miestnosti: s Manna bambuckým maslom sa môžete aj v zime postarať o hydratáciu.

(Zima potrápi aj vlasy, prirodzenú krásu svojich vlasov si môžete zachovať Manna šampónom a balzamom vhodným k typu vašich vlasov.)

  • Po návrate domov je čas na niečo extra, na rad môžu prísť chvíle dobitia a znovuzrodenia.

Prezradím vám svojich favoritov v zime: guľa do kúpeľa geránium-levanduľa vyčarí vo vašej kúpeľne nežnú, sladkú vôňu letných kvetinových záhrad. Okrem gule do kúpeľa sú favoritom mojich zimných večerov aj skrášľujúce masky. Vyskúšajte krémovú masku na pleť s ružovým ílom a maslom z aloe vera, ktorej veľkou výhodou je, že je okamžite roztierateľná, pripravená na použitie, nemusíte ani minútku čakať na to, aby ste sa na konci dňa ponorili do skrášľovania sa plného oddychu.

Ktorou Mannou začínate, alebo končíte deň najradšej? Napíšte nám to!

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac