Ďalšia krajina sa pripojila k hnutiu proti testovaniu na zvieratách

Ďalšia krajina sa pripojila k hnutiu proti testovaniu na zvieratách Vedeli ste, že v každej členskej krajine Európskej únie je zakázané testovanie kozmetických prípravkov na zvieratách? Okrem krajín Únie však ochrancovia zvierat dokázali iba v máloktorých krajinách vybojovať zákaz experimentov kozmetického priemyslu na zvieratách – najčastejšie zajačikoch, morských prasiatkach a iných hlodavcoch.

Z takmer dvesto krajín sveta je testovanie kozmetických prípravkov na zvieratách zakázané ledva v tridsiatich piatich.


Počas experimentov na zvieratách sa testuje nielen to, či daný produkt vyvoláva hypersenzitívne reakcie, alebo či má akékoľvek škodlivé vedľajšie účinky. Často sa umelo vyvoláva iritácia pokožky nejakou dráždiacou látkou, napr.
chemickou zlúčeninou SLS, ktorá sa nachádza aj v sprchových géloch a šampónoch, aby dokázali pozorovať, ako pôsobí testovaný kozmetický priemyselný produkt na zapálenú, iritovanú pokožku.

Bojovníci za práva zvierat a aj všední milovníci zvierat pracujú v záujme toho, aby sa každý dozvedel,
že: toto utrpenie je nepotrebné a neprimerané.

Preto kladieme aj my mimoriadny dôraz na to, aby ani jednu Manna zložku netestovali na zvieratách, nech už pochádza daná prírodná surovina odkiaľkoľvek.


Našu snahu uznala aj medzinárodná organizácia bojujúca za zákaz testovania na zvieratách
Cruelty Free International, preto môžete nájsť na Manna výrobkoch logo skákajúceho zajačika (Leaping Bunny).

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený! Tu sa môžete prihlásiť

Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac