II. časť môjho príbehu a pracie orechy

ii. časť môjho príbehu a pracie orechy

II. časť môjho príbehu a pracie orechy :)


Pamätáte sa?

Minule sme skončili pri červených bodkách...


Teraz prezradím:

Na tele nášho syna sa zjavilo množstvo červených bodiek.

Začala som teda tým, že som ako prvé vyradila aviváž. Namiesto nej som použila čistý ocot - a prekvapujúce bolo, že po vypraní bielizeň vôbec nebola octom cítiť!

V poslednom období miešam ocot a vodu v pomere 1: 2, a k tomu pridám niekoľko kvapiek esenciálneho oleja, napr. eukalyptový. Keď sa šaty osušia, sú nepatrne cítiť vôňou esenciálneho oleja, ale pach octu nie je rozpoznateľný.


A odevy sú pritom mäkké, voňajú, akoby boli "sušené na slnku", farby sú intenzívnejšie a červená zostane dlhšie červená – aj keď môj prací prášok nie je „super inteligentný“ - už dlhšiu dobu používam jedine prací orech, a môžem vám povedať, že je to úžasná vec!

Voňavé, mäkké, čisté oblečenie - to všetko bez chemikálií!

Často sa stáva, že práčka nedokáže prací prášok z praného oblečenia dokonale vypláchnuť, a tak je potom pokožka  v každodennom styku so zvyškami pracieho prášku. Potením sa kožné póry rozšíria a ľahšie vstrebávajú škodliviny. Okrem toho je tu aj aviváž, čo je v podstate koncentrát syntetického farbiva a farbiaci materiál obohatený o ďalšie chemikálie, vytvára na odevoch povlak - a následne aj na pokožke. Účinok je rovnaký ako pri pracom prostriedku.

Niet divu, že takmer neexistuje človek, ktorý by nebol na niečo alergický.


Náš každodenný život je poznamenaný koncentrovanými chemikáliami, ktoré sa vyskytujú i v našej strave, nápojoch...


Nechcem robiť ďalekosiahle závery alebo rozširovať konšpiračné teórie, ibaže občas narazíte na divné veci, keď sa ponoríte do multimediálneho sveta...

Ale späť k praciemu orechu: nielen životné prostredie, ale aj Vaša peňaženka sa potešia, ak sa rozhodnete pre túto alternatívnu metódu. Znie to dobre, nie?

Jeho používanie je spočiatku možno trochu zložitejšie než používanie syntetických prípravkov, ale pomyslite na to, koľko chemických látok vylúčite z každodenného života svojej rodiny, ak vyradíte prací prášok a aviváž.


Nebude Vám ľúto tých pár minút práce navyše, uvidíte, že to za to stojí!

Vyskúšate to?


Test typu pokožky

Neviete presne, aké druhy Manny môžete používať na starostlivosť o Vašu pokožku?

Urobte si test!




Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

  • ako postupovať v prípade ekzému

    Ako postupovať v prípade ekzému

    Ak dennú očistu vykonávate pomocou prostriedkov z prírodných surovín, bez chemikálií, periete mydlovými orechmi, nepoužívate aviváž, urobili ste prvé kroky k životu bez ekzému. Napriek všetkému nepríjemné príznaky občas predsa len prepuknú. Máme tu však pre Vás zopár dobrých rád, ako môžete pokožke pomôcť dosiahnuť lepší stav.

    Pozrieť
  • ideálne vegánske recepty na večere

    Ideálne vegánske recepty na večere

    Krémové polievky sú odjakživa neoddeliteľnou súčasťou mojich všedných dní. V lete aj v zime ich pripravujem studené aj teplé, pokiaľ je to možné zo sezónnej zeleniny. Podľa mňa sa s krémovými polievkami oplatí experimentovať nielen kvôli ich lahodnej chuti a jednoduchej a rýchlej príprave, ale aj kvôli nekonečnému množstvu variácií.

    Pozrieť
  • dezinfekcia bez toxínov

    Dezinfekcia bez toxínov

    Pravdepodobne už viete, že hlavnými piliermi domácnosti bez chemikálií sú pracia sóda, jedlá sóda, bieliaca soľ, kyselina citrónová, citrón a ocot. Existuje viacero možností, ako dezinfikovať bez chemických prostriedkov, vďaka ktorým môžeme z nášho domova navždy vylúčiť agresívne chemikálie.

    Pozrieť

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený! Tu sa môžete prihlásiť

Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac