5 vecí, ktoré keby ste boli urobili včera, dnes by ste sa cítili vo svojej koži lepšie

5 vecí, ktoré keby ste boli urobili včera, dnes by ste sa cítili vo svojej koži lepšie

Bodaj by sme to vedeli skôr, ale v škole nás to neučia

  1. Upustite od toho, aby ste vždy všetko kontrolovali, a aby ste všetko pevne držali v rukách!
Mnohí z nás len veľmi ťažko vypúšťajú kontrolu spod rúk. Vždy a za každých okolností sa snažíme držať uzdu pevne v rukách, dozerať na okolnosti, ľudí a situácie okolo seba. Oplatí sa vyskúšať – veľmi prekvapujúce – ak dokážete cúvnuť 3 kroky, nechať udalosti plynúť, možno zistíte, že práve vy sami, vaše obavy, očakávania alebo kritické postoje sú brzdiacou silou, ktorá Vám „hádže polená pod nohy“.
  1. Nesťažujte sa, to je to isté, ako keby ste sa pochovali zaživa!
Videli ste už niekedy človeka, ktorý ustavičným sťažovaním sa dosiahol čokoľvek? Skôr ako sa začnete sťažovať, spomeňte si na to, že okolo Vás sa množí to, čomu venujete najviac pozornosti. Prečo sa radšej nerozprávate o tom, po čom všetkom ešte túžite popri tých úžasných pokladoch, ktoré už máte?
  1. Upustite od nutkania neustále dokazovať, že pravdu máte vy!
Patríte medzi ľudí, ktorí veľmi ťažko znášajú, keď nemajú pravdu? Páči sa Vám, keď vo všetkých situáciách je posledné slovo vaše? Pravdepodobne ste si už všimli, že napriek tomu, že tento „boj“ Vám zhltne veľmi veľa energie, stále zriedkavejšie Vám prináša omamný pocit víťazstva. Čo by ste povedali na to, keby ste svojmu egu dali deň voľna, a najbližšie, keď znova budete chcieť dokazovať svoju pravdu, by ste len mykli plecom a usmiali by ste sa? :)
  1. Zmierte sa s tým, že nie je nutné očariť každého!
Aký význam má bojovať o priazeň ostatných, ak neponúkate skutočné „ja“, ak z balíčka „to som ja“ zaujmete len práve vedome rozbaleným kúskom? V tom momente, keď sa prestanete snažiť dostať sa do milosti druhých, automaticky sa dostanú do popredia skryté črty vašej povahy a Vaše okolie sa začne čudovať, akí ste skutočne „farební“ a zaujímaví.
  1. Prestaňte všetko dopredu hodnotiť, to Vás zavedie do slepej uličky!
Predstavte si, že Vám niekto podaruje zážitkovú dovolenku a Vy ju odmietnete len preto, že radšej ostanete doma, alebo sa cítite dobre iba vo svojom obvyklom prostredí. Je ťažké predstaviť si to? Pravdou však je, že veľmi často páchate podobné atentáty proti sebe, a ani o tom neviete.

Ste náchylní na to, aby ste veci titulovali ako čudné, cudzie, a pritom o nich skoro nič neviete? Mnohí sa dopúšťajú tej chyby, že zo svojho života vytlačia veci, situácie, ľudí, čo prišli z diaľky ich komfortnej zóny, a označia ich ako „to je príliš veľa“, „to je iné ako ja“. Tým sa uzatvoria pred zážitkami, radosťami z objavovania a pred prirodzeným obnovením života. Znie to zle, však?

Ak najbližšie ľahostajne označíte niekoho alebo niečo hodnotiacim štítkom, spýtajte sa najprv každý sám za seba:

Mám vôbec istotu, že konám vo svoj prospech?



Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený! Tu sa môžete prihlásiť

Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac