Nový rok, nové predsavzatia!

nový rok, nové predsavzatia! Aj Vy si každý rok dávate novoročné predsavzatie, že sa od januára budete lepšie starať o svoje zdravie, ale za niekoľko dní ste to vzdali a všetko sa vrátilo do starých koľají, tak ako predchádzajúce roky? Ak áno, dnešný blog je pre Vás!

Novoročné predsavzatia môže veľmi rýchlo zmariť akákoľvek drobnosť a potom už je veľmi ťažké pokračovať. Stačí niekoľkodňové ochorenie, ťažší deň v práci a hneď si uvedomíte, že ste sa vrátili k starému spôsobu života.

Takto si môžete vytvoriť nové návyky:

Nie je to tak ťažké; podľa odborníkov stačia 4 týždne na to, aby sme si zvykli na nové zvyky a zbavili sa starých. Ak sme si však zvolili ťažkú výzvu, môžu sa zdať nekonečne dlhé.

Dobrá správa je, že na malé zmeny nám stačia tri dni a ak ste šikovní, stane sa pre Vás ranná rozcvička alebo pohár vody hneď po prebudení neoddeliteľnou súčasťou dňa.

V čom spočíva tajomstvo?

Kľúčom k úspechu je poznať, čo nás zvedie z cesty: po vynechaní jedle sa začnete prejedať, ráno sa Vám nechce cvičiť a večer nejdete behať, pretože ste unavení? Nechce sa Vám vymýšľať, čo si pripravíte so sebou na druhý deň na obed? Nebaví Vás chodiť stále do obchodu, aby ste mali doma vždy čerstvé potraviny?
Ak si dobre premyslíte, ako zaviesť nové zvyky, už to je prvý krôčik k tomu, aby nové predsavzatie malo úspech.

Je to presne také, ako odporúčať dietujúcim pohár vody pred jedlom: pomáha to venovať pozornosť svojim pocitom a poskytne čas na to, aby ste miesto prenáhleného rozhodnutia vytrvali a uskutočnili svoj cieľ.

Veľa šťastia a vytrvalosti praje :

Andrea Vargová
Mydlová víla

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený! Tu sa môžete prihlásiť

Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac