5 tipov, ak máte mastnú pleť!
5 tipov, ak máte mastnú pleť!

5 tipov, ak máte mastnú pleť!



Lesklá, mastná tvár je jedným z najčastejších kožných problémov, ale našťastie existuje riešenie. Ukážem vám, ako by ste sa mali starať o svoju mastnú, problematickú pleť.

Mastná pokožka je veru výzvou nielen pre dospievajúcich, ale je veľmi častá aj medzi dospelými. Príčinou môžu byť hormonálne poruchy, genetická danosť, ale aj stres a nevhodná strava. Toto všetko sa, žiaľ, prelína a strpčuje každodenný život. V prípade mastnej pleti je činnosť mazových žliaz zvýšená, čo znamená, že produkujú nadmerné množstvo mazu, kvôli čomu je pokožka tváre mastná, lesklá, póry sa rozšíria a častými sa stanú aj vyrážky a akné.

Nemusíte sa však zarmútiť, pretože vhodnou starostlivosťou môžete príznaky zmierniť a svoju tvár urobiť opäť krásnou. Ukážem vám najlepšie tipy!

  1. Čistenie
Maz, ktorý stagnuje vo vlasových korienkoch, je dokonalou kolískou pre baktérie, preto je veľmi dôležité, aby ste svoju pleť so sklonom k nadmernému masteniu čistili pravidelne. Nie je však jedno, čím to budete robiť. Eben – čistiace mydlo na tvár od Manny sme vymysleli presne na tento účel a roky sme experimentovali, kým vznikla víťazná formula. Základom je, aby sme vedeli pokožku očistiť tak, aby sme ju pritom nevysušili. Mastná pleť je totiž v mnohých prípadoch aj dehydratovaná. Toto špeciálne čierne mydlo s obsahom aktívneho uhlia všeobecne zlepšuje vzhľad aknóznej pleti, navyše bude vďaka nemu vaša pleť mäkšia a bude pôsobiť matným vzhľadom. Obohatili sme ho o hodvábny extra panenský olivový olej, sezamový olej, organické bambucké maslo a kokosový olej. Odporúčam, aby ste si tvár umyli mydlom ráno aj večer, potom ju nezabudnite natrieť Manna pleťovým krémom.

  1. Výživa
Pekná pokožka začína výživou. Určite ste si už všimli, že keď konzumujete mastné, alebo štipľavé jedlá, prípadne pijete aj alkohol, potom je to na druhý deň na pokožke vidieť. Pokiaľ sa chcete stravovať skutočne priateľsky k pokožke, potom uprednostnite čerstvú zeleninu, ovocie, ale čo je najdôležitejšie: pite veľmi veľa tekutín. V prvom rade čistú vodu, ale výborne prospeje aj zelený čaj, alebo mrkvová šťava s vysokým obsahom karoténu, či paradajková šťava. Aj všetky potraviny s obsahom vitamínu E sú priateľské k pokožke a zlepšujú stav pleti. Čomu sa musíte v každom prípade vyhnúť sú sýtené nealkoholické nápoje s vysokým obsahom cukru, pretože obsahujú veľa umelých prídavných látok, ktoré sa v organizme nahromadia a môžu stav pleti zhoršiť.

  1. Spánok
Denne osem hodín spánku sa nie náhodou nazýva „beauty sleep”. Pleť sa v noci regeneruje a vtedy sa vysporiada so škodami, ktoré utrpela počas dňa. Nie je jedno ani to, kedy spíte. Hodiny pred polnocou sú omnoho dôležitejšie, ako keby ste začali spánok po polnoci.

  1. Slnečné svetlo
Slnečné svetlo stimuluje produkciu vitamínu D, preto je obzvlášť dôležité, aby slnečné lúče hladili vašu pleť denne minimálne po dobu 10 minút. Má to dezinfekčný, liečivý účinok, a pokiaľ to nepreženiete, pomôže zmierniť aj príznaky mastnej pleti.

  1. Starostlivosť
I keď je veľmi ťažké odolať, chcem vás poprosiť, aby ste nezačali doma vyrážky a čierne body na svojej mastnej pleti vytláčať. Na problematických miestach môžete vyskúšať aj 100% čistý čajovníkový esenciálny olej. Každý z nás má iný typ pleti, preto sa na každého vzťahujú iné rady starostlivosti o pleť. Aký máte typ pleti a o akých tipoch o starostlivosti by ste najradšej počuli? Napíšte mi v komentári, aby som vám mohla vaše otázky v mojom najbližšom blogu zodpovedať!

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac