5 najlepších čističov pečene
5 najlepších čističov pečene

5 najlepších čističov pečene



Jar je obdobím obnovy, robíme veľké upratovanie, zmyjeme nečistoty zo zimy. Do poriadku však nestačí dať iba byt a záhradu, po očiste túžia aj naše telo a duša.

 

Zima je pre väčšinu z nás fyzicky omnoho menej aktívnym obdobím ako teplé mesiace, navyše sme náchylnejší konzumovať viac jedál, a to aj tie bohatšie na kalórie. Sviatky zase ponúkajú možnosť aj na konzumáciu alkoholu. V dôsledku toho všetkého sa môžu náš tráviaci systém a detoxikačné orgány preťažiť, v tomto období trpí hlavne naša pečeň.

 

Čo môžete urobiť v záujme svojej pečene?

Existuje mnoho tipov životného štýlu, ktoré sa zameriavajú na podporu činnosti vylučovacích a detoxikačných orgánov, o týchto si môžete podrobnejšie prečítať tu.

Sú však aj mimoriadne dôležité potraviny, ktoré je dobré konzumovať, ak chcete pomôcť svojej pečeni. Poďte so mnou a poobzerajme sa v kuchyni! ?

 

  • Zelená listová zelenina, napr. kapusta, brokolica, špenát

Ich konzumáciou nepodporíte iba pečeň, ale si môžete užívať aj množstvo ich iných pozitívnych účinkov, pretože sú plné vitamínov a minerálnych látok. Snažte sa o to, aby ste ich vystavili čo najnižšej teplote a čo najkratšiu dobu, a pokiaľ je to možné, túto zeleninu jedzte dusenú.

  • Cvikla

Skutočná zázračná zbraň, je plná antioxidantov a podporuje očistu pečene. Potvrdili sa aj jej mnohé iné blahodarné účinky. Navyše ju môžete konzumovať počas celej zimy a je možné pripraviť ju na mnoho spôsobov. Väčšina ľudí ju konzumuje ako kyslú prílohu k hlavnému jedlu, ale ak je to možné, jedzte ju v surovom stave, pretože tak si zachová všetky svoje účinné látky. Je výborná nakrájaná alebo nastrúhaná do šalátov.

  • Citrón, grapefruit

Dobre vieme, že toto citrusové ovocie je výborným zdrojom vitamínu C, avšak okrem toho je aj spojencom našej pečene. Veľký význam má hlavne v zimnom období, kedy je ponuka ovocia dosť slabá, tak ho jedzte! Citrón odšťavíte a prilejete do svojich nápojov, avšak výborne sa hodí aj na dochutenie šalátov.

  • Cesnak

Priateľ našich ciev, ktorý priaznivo pôsobí aj na hladinu cholesterolu, okrem čoho podporuje aj detoxikáciu. Môže sa použiť nespočetným množstvom spôsobov, môžete ním ochutiť všetku zeleninu, prílohy a prívarky.

  • Zelený čaj

Na záver spomeňme aj jeden nápoj, pretože zelený čaj si zaslúži, aby sme ho do tohto zoznamu zaradili. V súvislosti s jeho účinkami bolo vykonaných už veľmi veľa výskumov. Má vysoký obsah antioxidantov, okrem toho, že môže pomôcť aj pri chudnutí, chráni cievy, navyše podľa výskumov môže zohrávať úlohu aj pri prevencii vzniku rakoviny.

Dbajte na to, aby ste ho neobarili. Zovretú vodu nechajte vychladnúť na 70-80 stupňov, potom ju nalejte na čaj, prikryte a čajové listy nechajte lúhovať iba po dobu 2-3 minút. Podľa možnosti čaj neochuťte ničím – uvidíte, po čase si sviežu, mierne horkastú chuť vyslovene zamilujete.

 

Dôležité aj čistenie vašej pokožky

Keď je reč o očiste, nevynechajte ani svoju pokožku! Veď aj ona si vytrpela svoje kvôli chladnému zimnému vzduchu, nedostatku svetla, chudobnejšej strave. Jedálnym lístkom na podporu pečene urobíte veľa aj pre krásu svojej pokožky, avšak tento proces môžete podporiť aj zvonka, na Manny sa môžete, samozrejme, aj v tomto spoľahnúť. ?

 

Osvieženie svojej pokožky môžete dosiahnuť odstránením odumretých buniek z jej povrchu, s čím vám pomôžu Manna peelingy.

Až tri druhy telových peelingov čakajú na to, aby ste ich vyskúšali. ? Manna peeling – Strúhaný kokos, mak, morská soľ rozmaznáva sviežou, mentolovou vôňou, Luffový telový peeling Manna rozbúši srdcia milovníkov citrónovej a škoricovej vône, kým priaznivcom kvetinovej, ovocnej vône odporúčam Manna telový peeling s drvenými hroznovými jadierkami.

Na jemný peeling tváre sme stvorili Krémový peeling na tvár s mletými olivovými jadierkami.

 

Verím, že som vám pomohla, aby ste si mohli jar vychutnávať vynovení zvonka aj zvnútra! ?



Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac