Zvieratá v byte: naozaj to potrebujete?
zvieratá v byte: naozaj to potrebujete?

Zvieratá v byte: naozaj to potrebujete?



Pes – mačka v byte? Večná otázka, na ktorú sa odpovede značne líšia. Dať za pravdu sa nedá ani jednej strane, iba argumentovať. Do ktorého tábora patríte Vy? ☺

Chov zvierat v byte, alebo na dvore, je tá téma, na ktorú má každý ráznu odpoveď. Zlatá stredná cesta neexistuje, iba argumenty a protiargumenty. Pozrime si fakty „pre“ a „proti“, potom môžu nasledovať vaše názory!

Najprv sa pozrime, čo všetko je proti chovu zvierat v byte.

Áno, ak žijete so svojím miláčikom v byte, vyžaduje si to určitú dávku sebakontroly a obrovské množstvo trpezlivosti. Nakoľko majú prístup takmer ku všetkému, či už je reč o nábytku, šatoch, alebo kuchynskom zariadení, skôr či neskôr budete musieť rátať s plochami plnými zvieracích chlpov. Ak vás takéto veci obťažujú, alebo jednoducho znervózňujú, nech vás ani len nenapadne, že budete chovať zvieratko v byte. Hygiena je aj tak hlavným dôvodom, ktorým sa zvykne argumentovať proti chovu zvierat v byte. Pes, ktorý je chovaný v byte, sa musí naučiť aj isté pravidlá, aby bol slušne vychovaný, pretože psa, ktorý večne breše, nebudú susedia tolerovať. V prípade mačky sa zase môžete rozlúčiť s drahým nábytkom, alebo kobercami, tieto bude totiž používať na brúsenie svojich pazúrikov a na hranie sa.

Ďalšou kritickou oblasťou je zadelenie času. U väčšiny psov sa vytvorí biorytmus, čo znamená, že ráno aj večer ho treba vyvenčiť v približne rovnakom čase, aby si mohol vykonať svoje menšie či väčšie potreby. Ak teda máte v práci nepravidelný časový harmonogram , často sa zabávate, cestujete, alebo si ráno radi pospíte, večer zase po príchode z práce spadnete do postele, alebo pred televízor, tiež sa neodporúča, aby ste v byte chovali psa. Mačky, i napriek tomu, že si vyžadujú spoločnosť menej ako psi, tiež nemôžete na dlhšiu dobu nechávať bez dozoru. A ak chcete zachovať hygienu, pravidelné čistenie pelechu je základom.

Teraz sa pozrime, aké má chovanie zvierat v byte výhody:

Už som videla veľa príkladov na to, ako môže domáci miláčik v byte pozitívne zmeniť život osamelých ľudí. Len si predstavte, ako poteší, keď vás po príchode z práce niekto privíta s radosťou, milým správaním vám vyčarí úsmev na tvári a ešte môžete spoločne vylihovať aj na gauči.

Navyše vás nabáda, aby ste vyšli von na prechádzku, čím vám pomáha žiť zdravšie! Nie je zanedbateľné ani to, že takto sa môže život spojiť mnohých ľudí, ktorí venčia psov, vďaka tomu môžete nájsť nových priateľov. Od mačiek sa zase môžete veľa naučiť o tom, ako mať rád seba samého, svojou nezávislou osobnosťou vás očaria a môžu byť vašimi rovnocennými partnermi. Zvieratá chované v byte môžu pomôcť v tom, aby ste svoje deti naučili zodpovednosti. Zodpovedne sa starať o zviera: to ich naučí, aby venovali pozornosť aj svojmu okoliu a boli empatické.

Teraz ste už určite zvedaví, do ktorej kategórie patrím ja. ☺ Prezradím Vám to: ja som na strane zvierat. Byt, alebo dvor rodinného domu? Na toto vedia dať najsprávnejšiu odpoveď samotné zvieratá, ktoré celú situáciu prežívajú, ale, žiaľ, náš svet ešte nie je natoľko vyvinutý, aby sme s nimi mohli o týchto veciach porozprávať.

Preto nám zatiaľ neostáva nič iné, iba argumenty „pre“ a „proti“. Čo si o tom myslíte vy?


Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

  • tajomstvá manny: vaše obľúbené manny v novej úlohe! - blog

    Tajomstvá Manny: Vaše obľúbené Manny v novej úlohe!

    Produkt od Manny v sebe ukrýva tak veľa možností použitia! Keď si uvedomíte, koľko možností použitia má napríklad aj ich balenie, otvoria sa pred Vami úplne nové dimenzie! Tu je niekoľko najnovších nápadov, aby ste svoje obľúbené Manny mohli užiť ešte mnohostrannejšie!

    Pozrieť
  • víly v akcii - blog

    Víly v akcii

    Čo robíte pre svoje zdravie? Ukážem Vám jeden dobrý príklad: aj takto sa to dá!

    Pozrieť
  • zasadiť strom je nádherný pocit! - blog

    Zasadiť strom je nádherný pocit!

    Jedna stará múdrosť vraví: „zasaď strom a nežil si zbytočne”. Víly Manny opäť dobrovoľne vysadili v jednej škôlke strom a kvety.

    Pozrieť

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac