Za hranicou komfortnej zóny
za hranicou komfortnej zóny

Za hranicou komfortnej zóny



„Všetko, čo môže váš život urobiť lepším, je za hranicou komfortnej zóny” – hovorí sa v porekadle, v ktorom je nemálo pravdy. Mysleli ste už na to, aké by bolo vyskúšať niečo nové tak, že pri tom prekročíte obvyklý spôsob zmýšľania? Osviežiť si život a vkročiť na novú úroveň harmónie? Limity si staviame sami sebe, ale mám pre vás dobrú správu, práve preto ich vieme aj zbúrať práve iba my. Ako? Poďte so mnou!

Pokiaľ sa pozriete svoj všedný deň, potom pravdepodobne zistíte, že z 90% robíte rutinné úlohy. Také veci, ktoré ste už urobili veľakrát a nijakým spôsobom pre vás neznamenajú výzvu. Váš mozog je v automatickom režime. Toto samotné by nebol problém, pretože je vyslovene dobré, ak si napríklad ranné umývanie zubov, alebo príprava kávy nevyžaduje žiadnu námahu. Keď sa však pristihnete, že si nedokážete spomenúť, kedy ste naposledy vyskúšali niečo nové, kedy ste sa v pozitívnom ponímaní postavili pred výzvu, potom je najvyšší čas, aby ste prekročili hranice svojej komfortnej zóny. Stojí to za to! Pri každej jednej príležitosti, kedy prekonáte seba samého a prekročíte sebou postavené hranice, sa rozvíja vaša osobnosť, zvýši sa vaša sebaistota a váš život sa stane úplnejším, vzrušujúcejším!

Mali by ste vedieť, že hranice komfortnej zóny sú u každého inde, čo je prirodzené. Sú takí, ktorých komfortná zóna je veľmi úzka, vtedy sa daná osoba odhodlá aj k drobným zmenám len veľmi ťažko, či už je reč napríklad o zmene kozmetických prípravkov, alebo o vyskúšaní nového účesu. Iný sa do zmien vrhnú omnoho ľahšie, hranice ich komfortnej zóny sú širšie a zmestí sa im do nej oveľa viac vecí. Dôležité však nie je to, kde sa tiahnu vaše hranice, ale to, nakoľko ste otvorení k tomu, aby ste ich prekračovali. Nemyslite na vyskúšanie nebezpečných, alebo nezodpovedných vecí, ale na drobné zmeny, ktoré pred vami otvoria nové dimenzie. Už veľmi dlho ste túžili napríklad po tom, aby ste vyskúšali jogu, už ste aj prečítali veľa článkov, ale doteraz ste sa neodhodlali, pretože tvrdíte, že nie ste dostatočne ohybní? Uvedomte si, že tieto prekážky ste si postavili sami sebe a preformulujte ich na pozitívne tvrdenia, napríklad takto: „Dnes namiesto aerobiku vyskúšam jogu, čím urobím krok k tomu, aby som bola ohybnejšia.”

Prekročenie hranice komfortnej zóny je veľmi výstižné pomenovanie, pretože obsahuje podstatu: „prekročenie”. Často potrebujete iba jeden krok na to, aby sa váš život stal zmysluplnejším. Vyberte si inú cestu do práce, alebo sa pozrite, aké by bolo, kedy ste túto vzdialenosť urobili namiesto auta, alebo prostriedku hromadnej dopravy napríklad bicyklom? Zrazu budete cestu vidieť z úplne iného uhla pohľadu, budete mať iné pocity a objavíte svoju novú stránku. Najlepšie je, že pri každej jednej príležitosti, kedy prekonáte svoje staré presvedčenia a obavy, si uvedomíte, že tieto v skutočnosti existovali iba vo vašej hlave. Možno sa bojíte ísť do konfliktu, pretože je ľahšie ticho trpieť, ako bojovať za svoju pravdu, ale verte mi, oplatí sa byť smelým. Oslobodzujúci pocit, radosť a poznanie, že ste prekonali seba samého, je neopísateľná emócia! Proti strachu sú jediným riešením skutky. Majte odvahu sadnúť si na lietadlo, majte odvahu obliecť si svoje nové šaty, majte odvahu rozmaznávať sa, majte odvahu zobudiť sa ráno o hodinu skôr, aby ste mohli meditovať, alebo športovať! Pokiaľ tak urobíte, namiesto autopilota sa stanete skutočným pilotom svojho života a otvoríte bránu nekonečným možnostiam!

Ako to všetko viem? Tak, že aj ja som to prežila. Keď som sa po dlhom rozmýšľaní rozhodla, že začnem niečo nové a založila som Mannu! Nielenže som prekročila hranice svojej komfortnej zóny, ale som doslova lietala a táto kreatívna cesta plná vždy niečoho nového ešte stále trvá! Nikdy však nezabudnem na prvé kroky, kedy som sa v jeden bežný deň poobede rozhodla, že namiesto svojich obvyklých denných činností vyskúšam niečo nové a uvarím prvé prírodné mydlo svojho života. Vtedy som ešte ani len netušila, aké dvere som otvorila tým, že som prekonala svoj strach a obavy a prekročila som hranice svojej komfortnej zóny!

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac