Vyrážky od krku smerom nadol

vyrážky od krku smerom nadol

Mnohých trápia v lete vyrážky objavujúce sa na trupe alebo v oblasti bikín. S týmito je totiž potrebné zaobchádzať trochu inak ako s kožnými problémami na tvári.


Najčastejšou príčinou vyrážok vznikajúcich na tele je potenie. Ak sa v letnom teple zapchajú potné kanáliky vedúce na povrch kože, môžu sa na koži vytvárať drobné pľuzgieriky od tepla alebo aj bolestivé, svrbivé, zapálené vyrážky.

Tieto problémy sa môžu týkať každého z nás, aj celkom malé bábätká môžu dostať potničky, ak boli príliš teplo oblečené.

Ak sa stalo, že sa aj u Vás objavili zapálené a bolestivé vyrážky v oblasti výstrihu alebo v hornej časti chrbta, prípadne v podpazuší, odporúčam Vám nasledovné:


Druhým problémom, s veľmi podobnými príznakmi bývajú zapálené vlasové folikuly: tieto nepríjemné, bolestivé zápaly sa môžu objaviť na nohách, slabinách, ale aj na zadku.


Takto s nimi môžete bojovať:
  • odporúča sa pravidelne predrhnúť pokožku špongiou z lufy (okrem ohybov, kde je pokožka citlivá a tenká), najmä ak pravidelne športujete,
  • najlepšie je urobiť tak vždy deň pred depiláciou, vtedy máte veľkú šancu vyhnúť sa vrastaniu chĺpkov a ich zapáleniu sa,
  • pred depiláciou dôkladne očistite pokožku a používajte prostriedok pred holením
  • používajte výlučne ostré a alkoholom dezinfikované žiletky

Je dôležité vedieť, že viacnásobné sprchovanie za deň nie je riešením na žiaden kožný problém, dokonca ho môže zhoršiť, ako aj nosenie šiat praných a pláchaných v syntetických prostriedkoch.

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený! Tu sa môžete prihlásiť

Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac