Tvoria sa Vám na tvári vyrážky vždy na tom istom mieste?
tvoria sa vám na tvári vyrážky vždy na tom istom mieste?

Tvoria sa Vám na tvári vyrážky vždy na tom istom mieste?



Zistite, kde je koreň problému a načúvajte signálom Vášho tela!

Trápi Vás problematická pleť s akné a neviete čo môže byť príčinou? Všímajte si kde, kedy a aké vyrážky sa Vám objavujú, a hneď sa posuniete bližšie k riešeniu!

Vzali sme si na mušku päť najčastejších problematických partií !

Vyrážky na čele a spánkoch

Vznik vyrážok a pupienkov v okolí línie vlasov môže mať viacero príčin:

  • môžu ich spôsobovať niektoré vlasové prípravky
  • na vine môže byť niektorý Váš kozmetický prípravok na pleť, alebo podkladový make-up, ktorý upcháva póry
  • nedôkladne odstránený make-up, zvyšky pleťovej kozmetiky či pleťovej masky
  • ak pravidelne športujete, alebo je horúce leto, je možné, že za tieto kožné problémy môže ušpinený uterák alebo pot umytý z tváre nevhodným prípravkom.

Vyrážky pri lícnych kostiach

Pravdepodobne za to môžu mliečne výrobky a cukor. Skúste ich konzumáciu radikálne znížiť a keď sa Vám výrazne zlepší stav pleti, budete už vedieť, na čo si máte v záujme krásnej pokožky dávať pozor.

Ak sa Vám vyrážky tvoria len na jednej strane tváre, zamyslite sa na tým, s čím najčastejšie prichádza táto strana do kontaktu: na vine môže byť aj telefón alebo nejaký zlozvyk.

Vyrážky na brade a v okolí úst

Za týmito kožnými problémami sa najčastejšie skrývajú hormonálne zmeny, no nielen ony sú ich výhradnou príčinou. Za hlboké zapálené pupienky objavujúce sa zhruba týždeň pred menštruáciou môžu skutočne hormóny a ich vznik žiaľ neovplyvníte.

O malých vyrážkach s bielym povrchom objavujúcich sa v okolí úst by ste však mali vedieť, že ich vznik vo veľkej miere ovplyvňuje nevhodná strava so zvýšeným obsahom soli a rôznych umelých prísad.

Vyrážky na čele

Aj tieto nedokonalosti pleti môžu mať na svedomí zažívacie problémy, ale na ich vznik často postačí aj stres a nedostatok spánku. Váš organizmus sa tým snaží naznačiť, že niečo nie je v poriadku.

Vyrážky a akné na tvári v T-zóne

Vyrážky a upchaté póry na čele, brade a na nose sú najčastejšie dôsledkom nesprávne zvolenej pleťovej kozmetiky a šminkov. Ak aj Vy máte zmiešaný typ pleti, vyberte si takú kozmetiku, ktorá Vašu pokožku jemne očistí ale zároveň ju nevysuší. Ak si nanášate make-up, dbajte o to, aby ste používali vždy dokonale čisté kozmetické pomôcky.

Ak už tušíte, čo zapríčiňuje vznik Vašich vyrážok a akné, pri ich predchádzaní môžete veľa spraviť aj používaním šetrnej a jemnej prírodnej kozmetiky, bez chemikálií.

Zistite, aký máte typ pokožky a vyberte si Mannu, ktorá je pre Vás najideálnejšia. Na ošetrenie pokožky s vyrážkami Vám namiesto prípravkov s obsahom alkoholu odporúčam 100% prírodný a čistý, neriedený čajovníkový esenciálny olej od Manny.

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac