Mydlá s morskou soľou a iné mydlové špeciality
mydlá s morskou soľou a iné mydlové špeciality

Mydlá s morskou soľou a iné mydlové špeciality



Soľ je všestranne použiteľný dar prírody a má blahodarné účinky na zdravie, nepoužívajte ju len v kuchyni!

Soľ je nevyhnutná pre správne fungovanie nášho organizmu a má aj mnoho užitočných a liečivých vlastností::

Odvlhčuje, odstraňuje pach, osviežuje

Miska soli v chladničke, alebo soľ vložená do obuvi v starej pančuche, odstráni nepríjemné pachy, absorbuje nadbytočnú vlhkosť, ktorá môže viesť aj ku vzniku plesní. Zmiešaním s niekoľkými kvapkami éterického oleja ho môžete použiť aj na osvieženie vzduchu v domácnosti.

Dezinfikuje, uvoľňuje, lieči

Vdychovanie vo vode rozpustných soľných krištáľov pomáha zmierňovať dýchacie ťažkosti a kašeľ, je účinné dokonca aj pri bolestiach hlavy.

Priaznivé účinky prírodných soľných kúpeľov a soľných jaskýň sú známe už tisícročia. V súčasnosti je budovanie soľných sáun v saunových komplexoch stále rozšírenejšie, dokonca aj v zariadeniach pre deti, v jasliach, či škôlkach.

Pre ľudí trpiacich kašľom a dýchacími ťažkosťami sa odporúča soľná fajka, pri bolestiach hrdla zas kloktanie slanou vodou. V boji proti vírusom, nachladnutiu a sennej nádche sa veľmi osvedčilo aj vyplachovanie nosa slanou vodou.

Čistí

Soľ môžete použiť aj pri rôznych kožných problémoch: v ľudovom liečiteľstve sa často odporúča svrbiacu, podráždenú, či zapálenú pokožku natierať soľným roztokom, pastou zo soli a vody a aj “soľné mydlo” vyrobené z hrúd morskej soli je známe už niekoľko storočí.

Pomocou pasty vytvorenej zmiešaním soli a studenej vody sa zbavíte aj ťažko odstrániteľných škvŕn od vína a krvi aj z tých najjemnejších textílií, soľný roztok Vám pomôže aj v boji proti plesniam v domácnosti.

Odbúrava stres

Primiešaním do kúpeľa Vám pomôže uvoľniť sa po náročnom dni a zbaviť sa bolesti hlavy, stačí ak pridáte do kúpeľa pol - jedno kilo morskej soli. Môžete doň pridať aj niekoľko kvapiek Vášho obľúbeného Manna esenciálneho oleja, predtým ho však zmiešajte v lyžičke olivového, kokosového, alebo iného skrášľujúceho oleja.

COCO mydlo s morskou soľou od Manny je skutočne výnimočné

Teraz už viete, prečo máme soľ tak radi. Práve preto som sa pred niekoľkými rokmi rozhodla, že jednoducho musím vytvoriť aj prírodné mydlo s morskou soľou. COCO mydlo s morskou soľou od Manny je skutočne ojedinelé, pretože je soľným mydlom nielen kvôli svojmu tvaru. Táto kozmetická lahôdka jemne pení, čiastočky soli šetrne čistia a ošetrujú pokožku, ktorá sa tak stane sviežejšou a žiarivejšou.

Základom COCO mydla s morskou soľou je za studena lisovaný kokosový olej, cenné organické bambucké maslo a pridali sme doň veľké množstvo morskej soli. Pri jeho použití zažijete prirodzený pocit osvieženia, kým jemná masáž čiastočiek soli zanechá Vašu pokožku dokonale sviežu a čistú. Keďže je neparfumované a neobsahuje ani žiadne esenciálne oleje, smelo ho odporúčam aj pre osoby citlivé na tieto zložky.

Ak hľadáte výraznejší telový peeling, ako je COCO mydlo s morskou soľou, vyberte si Manna Lufový telový peeling s čistou morskou soľou, práškom z lufy a hodvábnym kokosovým olejom, s korenistou vôňou citrónu a škorice pripomínajúcu lahodný zákusok. Po sprchovaní sa alebo kúpeli si malé množstvo vmasírujte do vlhkej pokožky a vychutnávajte si jej úžasnú vôňu.

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac