Takto si vytvorte čas pre seba!
takto si vytvorte čas pre seba!

Takto si vytvorte čas pre seba!



Aj Vám sa už nespočetnekrát stalo, že ste nevedeli kde Vám hlava stojí, cítili ste, že Vám nezostáva na nič čas a zobúdzali ste sa na smrť unavený deň čo deň? Každý z nás sa už pravdepodobne stretol s tým pocitom, že sa takmer zosype pod ťarchou úloh, je neschopný obnoviť poriadok okolo seba a ešte nám aj neustále hučí v hlave od množstva povinností.

Teraz Vám poviem, ktorých päť vecí pomohlo mne, aby som mala na všetko, a dokonca aj pre seba čas.

Verte, nie je nemožné nájsť si príležitosť na raňajky, prechádzku alebo pohyb. A k tomu nemusíte byť ani špičkový manažér, aj keď nezaškodí, ak máte radi pravidelnosť a poriadok.

  1. Nemusíte si všetko držať v hlave!

Niet divu, že sa stále cítite unavený, ak máte hlavu plnú myšlienok o povinnostiach, ktoré musíte vykonať. Zbavte sa zbytočných myšlienok, osvojte si relaxačné, meditačné, či dychové cvičenia, choďte sa poprechádzať, zabehať si alebo na hodinu jogy! Ponorte sa do vane plnej voňavého kúpeľa! Je úplne jedno, čo si vyberiete, podstatné je, aby ste mali každý deň príležitosť na utíšenie svojich myšlienok pred tým, ako ukončíte deň!

  1. Poznačte si, nastavte si pripomenutia

Napíšte si do mobilu, alebo do plánovacieho kalendára, každú jednu vec, ktorú musíte mať na pamäti: nákupný zoznam, stretnutia, programy, narodeniny. Nastavte si k nim pripomenutie, takto nezabudnete zavolať babke, nebudete neustále odkladať návštevu zubára a ušetríte si tak mnoho mrzutostí, nepríjemností a ospravedlňovaní.

Všimli ste si, že Vám vo fľaštičke zostalo už len niekoľko kvapiek Vášho skrášľujúceho oleja? Míňa sa Vám Vaše obľúbené mydlo alebo maska na tvár? Poznačte si aj toto, aby ste tak nezabudli zaslať objednávku, keď si najbližšie sadnete za počítač.

  1. Filtrujte informácie!

Zapnete ráno počítač, alebo čo je ešte horšie, hneď po prebudení sa na Vás z mobilu valí lavína neprečítanej pošty a odkazov? Prefiltrujte ich, určite si poradie dôležitosti a úplne nepodstatných sa s kľudným svedomím zbavte! Urobte si poriadok aj v kruhu svojich známych a pre tých, ktorí sú pre Vás najdôležitejší, si vždy nájdite čas!

  1. Nechcite byť vo všetkom dokonalý!

V menej podstatných veciach si pripustite chybu, nesnažte sa dosiahnuť maximum každý deň, takto Vám zostane čas a energia na skutočne dôležité veci! Nemusíte byť každý deň vo všetkom najlepší, vyberte si radšej tých niekoľko vecí, z ktorých nepustíte, a v ktorých budete spokojný skutočne len s maximom.

  1. Premyslite si znova!

Ak už máte zabehnutý, dobre fungujúci systém, ale Vašich povinností a aktivít pribúda, alebo sa len jednoducho vo Vás alebo okolo Vás veci menia, skúste zostať pružný a nebojte sa Vaše každodenné povinnosti preorganizovať.

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac