Takto detoxikujte po sviatkoch!
takto detoxikujte po sviatkoch!

Takto detoxikujte po sviatkoch!



Počas veľkého vianočného a silvestrovského hodovania všetci často „zhrešíme”, pri ochutnávaní veľkého množstva dobrôt sa nás veľmi rýchlo nalepí nejaký ten zbytočný kilogram. Keď sa Vám zdá, že ste „oťaželi“ a chceli by ste nechať svoj organizmus trocha oddýchnuť, potom Vám ukážem svoje obľúbené tipy na detoxikáciu!

Skôr, ako začnem, musím zdôrazniť, že detoxikácia je pre mňa proces, ktorý prebieha aj v tele aj v duši, a vďaka ktorému sa budem cítiť sviežejšie a enegickejšie. V žiadnom prípade nezačnite drastickú kúru bez dohľadu odborníka. Avšak tie tipy, ktoré nájdete tu, môžete smelo použiť, lebo sú to ľahké, jednoduché riešenia, za ktoré bude Vaše telo vďačné! Nezabudnite, aj tá najväčšia zmena životného štýlu začína malým krokom!

- Počas sviatkov ste pravdepodobne zanedbávali pravidelné pitie vody, veď na návštevách Vás ponúkali toľkými lahodnými, výnimočnými nápojmi. Odporúčam Vám, aby ste v rámci čistiacej kúry každý jeden deň vypili 8 pohárov čistej vody. Toto Vaše telo doslova premyje a pre vyprahnutý organizmus je to doslova liekom.

- Možno by Vás ani nenapadlo, že pitie ovocných šťiav, minerálnej vody a bylinkových čajov namiesto sýtených, sladených nápojov je v podstate niečo ako detoxikácia. Mojimi obľúbenými sú vďaka svojim blahodarným účinkom medovkový a kamilkový čaj. Vyhýbajte sa aj tekutinám s obsahom kofeínu. Neprestaňte piť iba kávu, ale aj zelený a čierny čaj vo veľkom množstve.

- V rámci detoxikácie denne päťkrát zaraďte do svojho jedálneho lístka zeleninu, ovocie. Buďte kreatívni: napríklad na raňajky sú výbornou lahôdkou jablkové chipsy so šálkou čerstvého čaju.

- Je veľmi dôležité, aby ste ovocie a zeleninu dôkladne umyli kvôli možným prípravkom na ochranu rastlín. Určite ste si už všimli, že pomaranče, mandarínky a citróny sú obvykle potreté špeciálnou vrstvou vosku, aby tým ovocie chránili. Bez ich umytia sa tieto chemikálie pri šúpaní ovocia aj nechtiac dostanú na samotnú dužinu.

- Ak je to možné, namiesto pečenia si pripravujte jedlá radšej dusením, lebo počas dusenia si jedlo zachová obsah vzácnych minerálnych látok.

- Môj ďalší obľúbený tip na detoxikáciu je to, že každé ráno vypijem pohár teplej vody s čerstvo lisovanou, scedenou citrónovou šťavou.

Samozrejme, detoxikácia a obnovenie aj pre mňa znamená to, že si dávam pozor aj na svoj zovňajšok. Vyskúšajte Manna COCO mydlo s morskou soľou na svojej tvári aj na tele. Zrnká morskej soli príjemne dráždia pokožku, rozmaznávanie čistého kokosového oleja je zase skutočným wellness zážitkom.

Verím, že telo a duša spolu súvisia. K duševnej detoxikácii zase patrí aj to, že si denne doprajete trocha času na samotu. Oddýchnite si v tichej, útulnej miestnosti. Uvoľnite sa. Pokúste sa „vypnúť“. Toto sú chvíle, vďaka ktorým sa budete môcť cítiť byť silní a vyrovnaní.


Prajem Vám príjemnú detoxikáciu!


Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac