Takto chladí mäta

takto chladí mäta

Vaše okolie sa Vám bude zdať o niečo chladnejšie, ľahšie sa Vám bude dýchať a pomáha sústrediť sa.


Áno, ale ako to presne funguje?

Pre ľudí žijúcich v teplom podnebnom pásme je už tisíc rokov známe, že už aj vôňa drobných, pekne tvarovaných listov rastlinky mäty je chladivá, ich chuť je veľmi príjemná a je obľúbeným korením kuchýň blízkeho východu.

Mäta je známa a populárna aj ako liečivá rastlina.

  • obsahuje vitamíny A, B12, C a K,
  • aj jej obsah kyseliny listovej, vápnika, fluóru, železa, selénu a zinku je vysoký

Pomáha zmierniť:

  • závraty, slabosť a nevoľnosť
  • nadúvanie
  • bolesť hlavy
  • bolesť hrdla
  • zápaly

Naozaj chladí, alebo si to len myslíme?


Mäta klasnatá a mäta pieporná nie je to isté, ale ich esenciálne oleje sú podobné zlúčeniny. Mentol pôsobí na časť mozgu, ktorá je zodpovedná za pocit chladu, a na jeho podnet vyšle mozog telu odkaz, že je chladno, a že Vám je zima. Veru, celé nie je nič viac, ako klam odhalený neurobiológmi. Ak si dáte mentolový cukrík alebo žuvačku, aktivujú sa nervové bunky, a pri každom nádychu alebo vypitým dúškom nejakého nápoja, budete mať pocit, že v ústach máte chlad, a ľahšie sa Vám dýcha.

Podobné pocity môžete mať aj vtedy, ak sa Vaša pokožka dostane do kontaktu s mentolom, chladivý, osviežujúci pocit je okamžitý. Ak ste si už vyskúšali nový Manna sprchovací gél s vôňou rozmarínu a mäty, alebo COCO mydlo s ľadovou čokoládou, potom veľmi dobre viete, čo tým mám na mysli.

Skočte hlavičku do leta!

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený! Tu sa môžete prihlásiť

Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac