Tajomstvo večnej mladosti je odhalené

tajomstvo večnej mladosti je odhalené Pravidelný pohyb, najlepšie na čerstvom vzduchu, má na ľudský organizmus také dobré účinky, že by ste si to ani neboli pomysleli.

Nielen Vaše telo sa stane silnejším a odolnejším, ale aj stav Vašej pokožky a duševné zdravie si budete udržiavať, ak si nájdete denne aspoň dvadsať minút času na prechádzku, cvičenie, beh, tanec, jogu alebo tréning.

Nedávno jeden neurológ poukázal na to, koľkými spôsobmi ovplyvňuje pohyb duševné zdravie, medzi nimi môže byť jedno prekvapením aj pre Vás:

Protistresové účinky pohybu sú známe, ako aj to, že už po pár minútach môžete pociťovať prácu hormónov šťastia.

Aj o tom ste už možno počuli, alebo máte vlastnú skúsenosť, že pohyb pomáha aj pri práci, štúdiu. Výskumy dokazujú, že ľahšie a dlhšie sa dokážu sústrediť tí, ktorí majú lepšiu kondíciu.

Zdá sa však, že najnovšie výskumy potvrdzujú prekvapivo nové a odvážne tvrdenia.

  • Zistilo sa, že pravidelný tréning podporuje tvorbu nových mozgových buniek v jednej špeciálnej časti mozgu, ktorá je zodpovedná za to, aby sme si vedeli predstaviť iné, neobvyklé situácie, a aby sme sa im mohli ľahšie prispôsobiť. Znamená to, že pravidelným pohybom môžeme oddialiť nepružnosť a zotrvávanie na starých zvyklostiach, čo býva typické pre staršie osoby.

  • A nielen to: aj poruchy pamäti a starecká demencia sa medzi telesne zdatnými ľuďmi vyskytujú menej často.
Vždy ma fascinuje, ako fantasticky zložitý, a predsa dokonale fungujúci, je ľudský organizmus a ako málo stačí k tomu, aby ľudia mohli byť zdravší, spokojnejší a šťastnejší.

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený! Tu sa môžete prihlásiť

Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac