Páči sa vám jesenná príroda? Nasťahujte si ju domov!
páči sa vám jesenná príroda? nasťahujte si ju domov!

Páči sa vám jesenná príroda? Nasťahujte si ju domov!



Na jeseň ukazuje príroda takú svoju nádhernú tvár, že sa ledva dokážeme nabažiť krásnymi farbami, tvarmi. Prečo si nepriniesť krásy jesene do svojho domova?

Dám vám zopár jednoduchých dekoračných tipov, aby sa aj k vám mohla bez problémov nasťahovať atmosféra tohto ročného obdobia.

Prvý krok: výlet pre potrebný materiál

Honba za pokladmi bude zábavná aj tak, keď sa na výlet vyberiete sami, ale s priateľmi, alebo deťmi bude zbieranie listov, plodov, prípadne konárikov, ešte zábavnejšie.

A čo by ste mali loviť? Už aj zbieraním hnedo – oranžových listov charakteristických tvarov môžete do bytu vkradnúť jesennú atmosféru, ale kreatívnejšie bude, ak zo zeme pozbierate aj jeden dva malé konáriky a nejaké plody. (Len sledujte, čo vám príroda ponúka: keď si budete vyberať z už opadaných listov, konárikov, chránite tým aj prírodu.).

Druhý krok: príprava jesennej dekorácie

  • Ozdoby z listov. Nejaký ten veľký a skutočne pekný jesenný list zo stromu môžete vo svojom domove použiť kdekoľvek, od spálne až po kuchyňu – vytvárajú atmosféru už aj tak, keď ich pekne naaranžujete do misky. Ale môžete ísť ďalej: listy opatrne zlisujte tak, aby čo najdlhšie uchovali svoju farbu, aby bol ich tvar viditeľnejší. Môžu byť milým doplnkom do jesenného fotoalbumu, alebo ich môžete nalepiť aj na rám obrazu, ktorý si budete dekorovať sami.

  • Lampáš z listov. Keď chcete, aby sa vaša izba kúpala v jesennej žiari, potom si môžete vyrobiť aj malý lapáš z listov. Viete to urobiť tak, že steny zaváraninovej fľaše obalíte „hrdzavými” listami, na dno fľaše vložíte čajovú sviečku. Malé, priateľské svetlo sa prebije cez oranžovo – bordové listy, čím vyčarí do izby intímnu atmosféru. Na nalepovanie listov budete potrebovať trochu viac času (a trpezlivosti), ale počas sivých jesenných večerov sa pri pohľade na žiaru lampáša budete svojej tvorbe veľmi tešiť.

  • Ozdoba na skriňu z listov. Jesenné farby majú svoje miesto, samozrejme, aj vo vašom šatníku. Teraz však nemyslím na pulóvre, kabáty alebo šály, ale konkrétne na šatník, skriňu. Aj tieto môžete jednoducho oživiť milým vencom z listov, ktorý môžete urobiť ešte príjemnejším pomocou úsporných led žiaroviek.

  • Kytica konárikov do vázy. Keď už máte listov dosť, potom použite konáriky. Jesenné košíky, ozdoby na stôl a kytice zďaleka nemusíte vyrábať iba z listov. Keď sa s jesennou dekoráciou nechcete veľa „babrať“ (ale chýbajú vám čerstvé letné kvety), do svojich obľúbených váz vložte zopár pekných konárikov s bobuľkami alebo listami – a jesenná atmosféra vo vašom domove je hneď hotová.

  • Ozdoba na dvere a na stôl. Keď chcete očariť svojich hostí, môžete si vyrobiť milú dekoráciu na dvere, tiež použitím listov a plodov. Už aj tým vytvoríte výbornú atmosféru, keď na stôl pri večeri položíte prírodné dekorácie. K tomu stačí, ak do sklenenej misky pozbierate najkrajšie plody. Ku zladenej a ozdobnej stolovej miske je dobré kombinovať 3-4 druhy plodov s listami podobného tvaru a farby. Gaštany, žalude a rôzne šišky zmiešané s konárikmi šišiek za okamih priblížia prírodu rovno do kuchyne.

  • Jeseň aj do kúpeľne. Zaváraninová fľaša naplnená hrdzavými a červenými plodmi a listami vynikne aj na poličke vašej kúpeľne. Rozložte takéto fľaše s vyššie spomenutými lampášmi v kúpeľni, aby boli aj jesenné kúpele nezabudnuteľné.

Rozmaznávajte aj seba dotykom jesene!

Peelingové mydlo s mletými marhuľovými jadierkami vám svojou okúzľujúcou vôňou, peknou farbou a zamatovým dotykom aj počas kúpeľa pripomenie pestrofarebný jesenný les. Olej z marhuľových jadierok zase znamená pre vašu chladom potrápenú pokožku dobre zaslúžené rozmaznávanie.

Ktorou Mannou by ste si spríjemnili jeseň?

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac