Oslavujte umývanie rúk: vysnívané mydlá, za ceny ako zo sna!
oslavujte umývanie rúk: vysnívané mydlá, za ceny ako zo sna!

Oslavujte umývanie rúk: vysnívané mydlá, za ceny ako zo sna!



15. október je Svetovým dňom umývania rúk, preto môžete dnes do polnoci získať 3 nádherné, vzácne Manna mydlá s obrovskou zľavou.

Vedeli ste, že za pár hodín sa môže na vašej dlani a prstoch usadiť hoci až 500-1000 baktérií, ktoré znečistia aj tie plochy, ktorých sa dotknete? Je šokujúce, že niektoré bacily na rukách dokážu prežiť a ďalej infikovať dvadsať minút, iné hodiny, ale sú aj také, ktoré sú schopné prežiť mesiace!

Preto je veľmi dôležité, aby ste umývaniu rúk venovali dostatok pozornosti! Avšak nestačí opláchnuť si ruky trochou studenej vody: podľa odborníkov trvá „riadne”, dôkladné umytie rúk aspoň 20 sekúnd, robí sa mydlom a teplou vodou a ukončí sa opláchnutím rúk pod tečúcou vodou. Aj preto vám nebude na škodu vedieť, že sušiče rúk, ktoré fúkajú vzduch, môžu citlivú pokožku na rukách vysušiť a sú omnoho menej hygienické, ako čistý uterák.

3 argumenty pre umývanie si rúk mydlom

  1. Pravidelné umývanie rúk zabraňuje šíreniu infekčných ochorení, pretože 80 percent z nich sa šíri priamym dotykom. Pokiaľ vy sami neochoriete, prenosom baktérií a vírusov na svojich rukách, a tiež dotykom spoločne používaných povrchov, môžete infikovať iných.
  1. Chráni pred príznakmi otravy jedlom. Hnačka, vracanie, závrate, pocit „nie je mi dobre“ – pokiaľ vás znova a znova trápia takého nepríjemné príznaky, mali by ste dať ešte väčší pozor nielen na to, čo zjete, ale aj na dôkladné a pravidelné umývanie rúk.
  1. Môžete predísť vzniku väčšiny ochorení šíriacich sa kvapôčkovou infekciou. Nestačí, pokiaľ si pri kýchnutí položíte ruky pred tvár: patogény, ktoré sa takto dostanú na vaše ruky môžu ešte dlho infikovať, ak si ich dôkladne nezmyjete.

10 rokov bojujú za čisté ruky

Svetový deň umývania rúk bol oslavovaný prvýkrát pred 10 rokmi, v roku 2008. Pri tejto prvej príležitosti si vo viac ako sedemdesiatich krajinách umývalo ruky mydlom súčasne 120 miliónov detí. Cieľom tohto významného dňa založeného svetovou organizáciou UNICEF je, aby upozornili na dôležitosť umývania rúk.

Popularitu umývania rúk mydlom každoročne na celom svete podporujú medzinárodné organizácie, vlády, civilné organizácie, nadácie a súkromní podnikatelia, tejto akcie sa zúčastňuje viac ako 200 miliónov ľudí.

Mottom tohtoročného Svetového dňa je „Čisté ruky – recept na zdravie” (po anglicky „Clean hands – a recipe for health”), jeho témou je súvislosť medzi umývaním rúk a potravinami. Cieľom je upozorniť na to, aká je dôležitá potravinová hygiena, a tiež dôležitosť umývania rúk pred varením – pečením a pred a po jedení. UNICEF je toho názoru, že pokiaľ sa stane umývanie rúk bežnou rutinou a základnou podmienkou stravovania, je možné vyhnúť sa mnohým infekciám.

Rozprávkovo voňavé Manna mydlá s neuveriteľnou zľavou – iba dnes!

Harmančekové mydlo, Dolce vita, alebo Vaša Manna 2018? Ktoré by ste si vybrali? :)

Získajte tieto tri rozprávkové Manna mydlá s obrovskou zľavou pri príležitosti Svetového dňa umývania rúk! Poponáhľajte sa, lebo ponuka je dostupná iba do polnoci 15.10.2018, alebo do vypredania zásob, kliknite sem

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac